Doğadan gelen bu şifalı yağın bir damlası bile cildinizde harikalar yaratıyor

Doğadan gelen bu şifalı yağın bir damlası bile cildinizde harikalar yaratıyor

Meyveler insan sağlığının sürdürülebilmesi için gerek duyulan besinlerdir. Ayrıca çeşitli etmenler sonucunda vücutta oluşabilen toksinlerin temizlenmesini sağlar. Cildimiz için doğal şifa kaynağı olan bu yağ ise cilt üzerinde harikalar yaratıyor...

Üzüm çekirdeği yağı bu üzüm çekirdeklerinden elde edilir. Üzüm çekirdeği yağı doğal bir güzellik ürünü olarak kullanılır. Ayrıca bitkisel yağa sağlıklı bir alternatif olarak pazarlanmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı, çoğunlukla omega-6 yağ asitleri olan çoklu doymamış yağ asitleri (PUFA'lar) bakımından yüksektir. PUFA'lar, diyetinizde doymuş yağlar ve trans yağlar yerine kullanılıyorsa, kalbiniz için faydalı olabilir.

E VİTAMİNİ İÇERİR

Üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağından bile daha iyi bir E vitamini kaynağıdır. E Vitamini, yağda çözünen bir antioksidan olarak çalışan ve hücrelerinizi kanser, kalp hastalığı ve diğer kronik hastalıklarla ilişkilendirilen zararlı serbest radikallerden korumaya yardımcı olan bir vitamindir. E vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi de destekler. Araştırmalar, bunamanın ilerlemesini yavaşlatabileceğini gösteriyor, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. E vitamini ısıya dayanabilir ve üzüm çekirdeği yağının dumanlanma noktası yüksektir. Ancak herhangi bir yemeklik yağ, aşırı ısınırsa hızla bozulur. Mümkün olduğunda, tariflerinizde soğuk pres veya expeller preslenmiş üzüm çekirdeği yağı kullanın.

istock-804347820.jpg

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ GÜZELLİK FAYDALARI

Güzellik şirketleri, cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde üzüm çekirdeği yağı kullanır. Birçok insan evdeki güzellik cephaneliğinde doğal bir çare olarak üzüm çekirdeği yağı kullanır. Üzüm çekirdeği yağının güzellik faydalarının çoğu, E vitamini ve omega-6 yağ asidi içeriğinden kaynaklanıyor. Serbest radikaller ve güneş, rüzgar ve kirlilik gibi çevresel faktörler cildinizde çok şey yapabilir. Yaşlanma belirtilerini artırabilir ve kuru cilt ve renk bozulmasına neden olabilirler.

E Vitamini serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur, bu nedenle diyetinizde tüketildiğinde cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Aynı faydalar, doğrudan cildinize üzüm çekirdeği yağı şeklinde uygulandığında da geçerli olabilir.

Üzüm çekirdeği yağının kullanılmasının diğer nedenleri şunlardır:

  • Akne ve sivilcelerin giderilmesine yardımcı oluyor.

  • Sivilce izlerinin hızla iyileşmesini sağlar.

  • Cildin sıkılaşmasına destek oluyor.

  • Cildi dış etkenlere karşı korur.

  • İnce çizgiler ve kırışıklıklar üzerinde etkilidir.
  • Cildi besleyerek nem oranını dengeliyor.

  • Cildi güneş ışınlarına karşı korur. Zararlı güneş ışınlarından kaynaklanan kahverengi ve kırmızı lekeleri giderir.
  • Cilt tonunun eşitlenmesini sağlıyor.
  • Mantar ve cilt enfeksiyonlarına karşı koruyucudur.
  • Göz halkalarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Ciltteki tahrişlerin yatışmasını sağlıyor.

  • Cildin daha yumuşak olmasını sağlar.

Üzüm çekirdeği yağı cildinize hızla nüfuz eder ve cildinizde yağlı bir his bırakmaz. Yüzünüzde üzüm çekirdeği yağı kullanmak için gece yatmadan önce temiz cilde birkaç damla masaj yapın. İsterseniz sabahları işlemi tekrarlayabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı gözenekleri tıkamadığından, yağlı ciltler de dahil olmak üzere nemlendirilmeye ihtiyaç duyan tüm cilt tipleri için idealdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN