Doğal malzemeler ile beyaz saçlardan anında kurtulun! Bu mucizeyle saçlarınız tekrar güzelleşecek

Doğal malzemeler ile beyaz saçlardan anında kurtulun! Bu mucizeyle saçlarınız tekrar güzelleşecek

Doğal malzemelerle gri saç veya beyaz saç köklerinden nasıl kurtulacağınız bir seçenek olabilir. Bu mucizevi doğal yöntemler beyaz saçları tamamen ortadan kaldıracaktır.

En iyi şampuanlardan bazıları beyaz saçlardan kurtulduğunu iddia etse de, bu doğal içeriklerle bunları kolay ve ucuz bir şekilde elde edebilirsiniz.

Yaşlandıkça, meydana gelen fiziksel değişikliklerden biri de saçların beyazlaması veya yaygın olarak gri saç olarak bilinen durumdur.
Bununla da kalmıyor, çevresel faktörler ve bazı kimyasalların etkileri de erken yaşta beyaz saçların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Erken yaşta ortaya çıkan beyaz saçlar bazen çok rahatsız edici bir görüntüdür, özellikle gri saçlar alınırsa aslında saç derisi yapınızdaki saç köklerine zarar verir. Ayrıca beyaz saçların alınması beyaz saçların çıkmasını engellemez.

DOĞAL YÖNTEMLER İLE BEYAZ SAÇLARDAN KURTULUN

O halde beyaz saçlardan kökten kurtulmanın, yok etmekten başka çözümü nedir? Bunlardan biri, günlük yaşamda kesinlikle çok kolay bulunan doğal içerikleri kullanmak olabilir.

Bu haberimizde, gri saçların kaybolması ve saçların yeniden güzel görünmesi için hangi bileşenlerin saçları tekrar siyah yapabileceğini paylaşacağız.

1-004.jpg

KÖRİ YAPRAKLARI

Köri yaprakları sadece yemeklere aroma katmak için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda saçları sağlıklı ve parlak siyah yapma özelliğine de sahiptir.
Köri yaprakları, saç renginizi eski haline döndürmede etkili olan antioksidanlar ve B vitamini kompleksi içerdikleri için beyaz saçların üstesinden gelebilir.

Bu yapraklar, çevresel faktörler ve bazı kimyasallar nedeniyle saçları ağarmış olanlarınız için kullanılabilir.

Bu yaprağı kullanmanın yolu ise onu macun haline getirmektir. Bu köri yaprağı ezmesi, amla tozu ile eklendiğinde maksimize edilir. Doğal maddelerden oluşan bu karışım, saçınızın her bir teline sadece 30 dakika masaj yapmaya hazırdır, ardından iyice durulayın.

2-005.jpg

BADEM VE LİMON YAĞI

Badem yağı, saç sağlığına iyi gelen E Vitamini içerir. Bu yağın saçları besleyerek erken yaşta beyaz saç görünümünü yavaşlatacağı tahmin edilmektedir.

Bu badem yağını 2:3 oranında limon suyu ile karıştırarak kullanın. Saç derinize nazikçe masaj yaparken 30 dakika bekletin.

3-002.jpg

KARABİBER

Karabiberin gri saçlar için doğal bir boya olduğu ortaya çıktı. Karabiberin, saçın doğal rengini koruyabilen ve doğal saç büyümesini destekleyen bileşenlere sahip olduğu bilinmektedir.

Bu malzemeyi kullanmanın yolu, taze limonla karıştırılmış karabiberi öğütmektir. Emmesi için 1 saat bekletin ve iyice durulayın.

4-002.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı sağlık ve güzellik alanında iyi bilinir, hindistan cevizi cildini nemlendirebilir, saçları güzelleştirebilir ve kepekten kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, hindistancevizi yağının gri saçlar için faydalı olabileceğini hiç duydunuz mu?

Daha fazla incelenirse, hindistancevizi yağı yüksek oranda laurik asit içerir. Bu asit, kafa derisi ve saç milleri tarafından çok kolay emilen ve sonuna kadar nemlendirecek bileşenlere sahip bileşenler içerir.

Hindistan cevizi yağının içerisinde bulunan polifenol içeriği sayesinde iyi antioksidanlara da sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca hücre yenilenmesinde yararlı olan ve saç derisinde ve saçta kolajeni artıran E Vitamini içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN