Doların tansiyonu meğer bu yüzden yükselmiş! Ziraat Bankası eski müdürü açıkladı: Yeni banknotlar için tarih verdi!

Doların tansiyonu meğer bu yüzden yükselmiş! Ziraat Bankası eski müdürü açıkladı: Yeni banknotlar için tarih verdi!

Dolar piyasasında yaşanan hareketlilik sebebiyle vatandaş yükselişin sebebini merakla araştırıyor. Peki dolar neden yükseliyor? Tüm detaylar haberimizde.

Dolar yatırımcısı ve vatandaş merakla döviz piyasasında yaşanan hareketliliğin sebebini araştırıyor. Peki doların yükselme sebepleri neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOLAR YÜKSELİŞİNİN SEBEPLERİ

Uzman isimler dolar piyasası ile ilgili açıklama yapmaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre banknot matbaasında geçen sene 200 TL basılmak için bütün mesai harcandı. 2022 senesinde 685 milyon banknot basıldı ve 493 milyon tane 200 TL; 72 milyon tane 100 TL; 50, 20, 10 ve 5 TL 120 milyon tane basıldı.

Dolar Artışı Sebepleri

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşcu tarafından yapılan açıklamalara göre seçim sonrasında Merkez Bankası'nın ilk işi 500 TL ve 1000 TL banknot çıkarmak olacak. Şenol Babuşcu, doların 19 TL seviyesini geçme sebepleri ile ilgili de yorumlarda bulundu. Babuşcu, son dönemde vatandaşın döviz konusunda taleplerinin arttığını, Merkez Bankası'nın bazı şirketlerin dolarlarını satmasını istediğini, KKM'ye bankalar tarafından yüzde 13-14 verilmesine rağmen vatandaşların çıkış yaptığını, seçim yaklaştıkça döviz isteğinin artacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN