Dünya Türk yapımı o filmi konuşuyor! Cannes Film Festivali’nde 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı

Dünya Türk yapımı o filmi konuşuyor! Cannes Film Festivali’nde 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı

76. Cannes Film Festivali'nde prömiyere çıkan 'Kuru Otlar Üstüne' filmi dünyada ses getirdi. Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı film ve eseri dakikalarca ayakta alkışlandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Yönetmenliği ile hem Türkiye'de hem de dünyada büyük başarılar sağlayan Nuri Bilge Ceylan son filmi ile büyük ses getirdi. 'Kuru Otlar Üstüne' filmi dünya prömiyerini gerçekleştirmek için 76. Cannes Film Festivali'ne katıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BİRBİRİNDEN BAŞARILI İSİMLER YER ALIYOR

Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan filmin galasına katılırken filmin kadrosunda yer alan Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı ile Cengiz Bozkurt gibi yetenekli isimler de gösterimde yer aldı. Film ilk kez izleyici ile buluşurken gösterimin ardından 11 dakika boyunca izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.


kuru-otlar-ustune.jpg

KURU OTLAR ÜSTÜNE KONUSU NEDİR?

"Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde ana yarışma kategorisinde yer aldı. Cannes’de dünya prömiyerini gerçekleştiren 'Kuru Otlar Üstüne' filmi Doğu Anadolu'da ücra bir kasabada askerliğini yapan ve aynı zamanda resim öğretmeni olan Samet'in başına gelenleri anlatıyor.

ayakta-alkislandi.jpg
2014 yılında Altın Palmiye ödülünü “Kış Uykusu” filmi ile kazanan Nuri Bilge Ceylan “Bir Zamanlar Anadolu'da”, “Uzaklarda” ve “Üç Mayısmun” adlı projeleri ile de Cannes Film Festivali'nde ödül kazandı.

kuru-otlar.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN