Dünyanın en yaşlısından uzun yaşamın sırları: Hayatı zehir eden kişilerden uzak durun

Dünyanın en yaşlısından uzun yaşamın sırları: Hayatı zehir eden kişilerden uzak durun

Dünyanın en yaşlı insanının geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybetmesinin ardından rekorlar kitabına giren 118 yaşındaki Maria Branyas Morera, uzun yaşamanın sırlarını verdi. İki dünya savaşı ve iki küresel salgın gören kadın, “Hayatınızı zehir eden insanlardan uzak durun” dedi.

1907 doğumlu Maria Branyas Morera, 118 yaşındaki Lucille Randon'un Fransa'da hayatını kaybetmesinin ardından bilinen en yaşlı kişi olarak 17 Ocak’ta Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Branyas Morera, uzun yaşamında iki dünya savaşı, İspanya iç savaşı, 1918’deki İspanyol gribi ve koronavirüs gibi tehlikeli dönemlerden geçti.

‘ŞANS VE İYİ GENETİK ŞART’

Guinness'e göre 115 yaşındaki Branyas uzun yaşamını "düzenli ve huzurlu bir aile hayatına, arkadaşlarla iyi ilişkiler kurmasına, doğayla temas içinde olmasına, endişesiz ve pişmanlıklara yer olmayan duygusal hayata, olumlu bakış açısına ve hayatı zehir eden insanlardan uzak durmasına" bağlarken, şans ve iyi genetiğin de uzun ömürde rol oynadığını ekliyor.

KRİZLERLE DOLU HAYAT

4 Mart 1907'de ABD’de dünyaya gelen Maria Branyas Morera, 1915'te ailesi ile birlikte İspanya'ya döndü. Gemi yolculuğu sırasında vereme yakalanan babasını kaybeden Morera, 1918'de dünyayı derinden etkileyen İspanyol gribinin yaşandığı dönemi atlattı. 29 yaşındayken ise İspanya’da iç savaş başladı. Olaylarla dolu hayatında birçok küresel kriz gören Morera’nın üç çocuğu, 11 torunu ve 13 büyük torunu bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN