Ekmek sepetine defne yaprağı koyun mucizeye tanık olun! Bu harika tüyoyu bugüne kadar bilmiyordunuz

Ekmek sepetine defne yaprağı koyun mucizeye tanık olun! Bu harika tüyoyu bugüne kadar bilmiyordunuz

Yunan mitolojisinde her mevsim yeşil kaldığı için ölümsüzlük otu olarak da geçen defne yaprağı soğuk sevmeyen sıcak iklimde yetişen bir bitkidir. Defne yaprakları taze, kurutulmuş olarak ya da toz halinde öğütülmüş olarak kullanılabilir. İşte ekmek sepetiniz başta olmak üzere defne yaprağı kullanabileceğiniz yerler ve faydası...

Defne ağacının yaprakları, farklı, keskin kokuları ve tatları nedeniyle 1000 yıllık popülerliğin tadını çıkardıkları dünya çapında yemek baharatı olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak defne yaprakları böcek kovucu olarak da kullanılır. Böceklerden kurtlara, güvelere, hamamböceklerine, karıncalara ve sineklere kadar herkesin defne yaprağı bitkinin kokusundan nefret ettiği söylenir. Yapraklar un, pirinç ve diğer kuru ürünlerin bulunduğu kaplara yerleştirilebilir veya dolapların ve rafların içine bantlanabilir. Bilimsel bir kanıt sunamasak da, defne yapraklarını bidonlara, dolaplara ve kutulara koymaya başladığımızdan beri tahıllarımızın neredeyse hiç haşere içermediğini doğrulayabiliriz. Onları birkaç ayda bir veya keskinliklerini kaybettiklerinde değiştiriyoruz. Kuru gıdaların lezzetini etkileyen yapraklarla ilgili hiçbir sorun yaşamadık; ancak bu bir endişeyse, yaprağı doğrudan yiyeceğe yerleştirmek yerine kapağın iç kısmına yapıştırabilirsiniz.

111-jpg.webp

DEFNE YAPRAĞI NEYİ UZAKLAŞTIRIR?

İran Kızılayı Tıp Dergisi'nde Şubat 2016'da yayınlanan bir araştırmaya göre, defne yaprakları un böcekleri ve un kurtları da dahil olmak üzere tahılları istila eden çeşitli böcekleri kovmada etkilidir. Ayrıca çalışma, bazı böceklerin defne yapraklarına karşı diğerlerinden daha duyarlı olduğunu gösterdi; burada yapraklar aslında bir böcek ilacı görevi görüyor ve sadece bir kovucu değil. Bunlara mısır biti, buğday biti ve kırmızı un böceği dahildir. Bunların hepsi, genellikle evlerden ziyade tahıl depolama alanlarını istila eden zararlılardır.

EKMEK SEPETİNE DEFNE YAPRAĞI KOYUN MUCİZEYE TANIK OLUN! BU HARİKA TÜYOYU BUGÜNE KADAR BİLMİYORDUNUZ

Ekmek sepetinize veya poşetinize defne yaprağından bir kaç tane koyun. Böylece zararlı haşereler yaklaşamaz. Defne yapraklarını evinizin etrafına hamam böceği, karınca faaliyeti gördüğünüz alanlarda dağıtın. Yemek yeme alanlarınızın yanı sıra yiyecek hazırlama alanlarınıza da odaklanın. Çöp kutunuzun altına da birkaç yaprak koyabilirsiniz. Dolaplarınıza, buzdolabının arkasına ve ocağın altına defne yaprağı serpin. Kuru defne yaprakları kokularını bir yıla kadar muhafaza etme özelliğine sahiptir. Taze olanlar daha acı bir aromaya sahiptir, daha güçlüdür ve hamamböceklerini uzak tutmada daha iyi çalışabilir. Evinizde devam eden bir hamamböceği sorununuz varsa, defne ağacı yetiştirmeniz önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN