Elektrikli Süpürgenizin Kötü Kokmasına Son Verin! Temizlerken Eviniz Mis Gibi Koksun! İşte Süpürgenizin Güzel Kokmasının Yolu...

Elektrikli Süpürgenizin Kötü Kokmasına Son Verin! Temizlerken Eviniz Mis Gibi Koksun! İşte Süpürgenizin Güzel Kokmasının Yolu...

Elektrikli süpürgeler, halı temizleme gibi işleri çok kolaylaştırır. Ancak uygun bakım yapılmadığında, evinize kötü kokular yayan canavarlara dönüşebilirler. Neyse ki elektrik süpürgesi temizliği üç bilinmeyenli denklem çözme problemleri gibi zor değildir. Haberimizde kötü elektrikli süpürge kokularını gidermenin kolay adımlarını öğrenebilirsiniz ve evinizi mis gibi yapabilirsiniz.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİN KÖTÜ KOKMASI NASIL ÖNLENİR?

Kötü kokuyu daha iyi gidermek ve durdurmak için nereden geldiğini anlamak çok önemlidir.

Süpürgenizin toz torbasını ve ya su haznesini zamanında boşaltıyor ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde temizliyorsanız süpürgenizin evi temizlerken etrafa kötü koku yaymasını da önlersiniz. Tüm bunlara rağmen evinizi süpürürken her yerin tertemiz kokmasını istiyorsanız yapacağınız basit hileler var.

elektrik-supurgesi-kokusu.jpg

ELEKTİRL SÜPÜRGESİNİN KÖTÜ KOKMASINI ENGELLEMEK İÇİN KABARTMA TOZU KULLANIN

Kabartma tozu, mükemmel temizleme ve koku emici özellikleri sayesinde çoğu evde popüler bir üründür. Sıcak su ve kabartma tozu solüsyonu oluşturarak elektrikli süpürgenizin kokusunu gidermek için süpürgenizi bu su ile temizleyebilirsiniz. Bu su ile elektrikli süpürgenizin farklı kısımlarını silin. Ayrıca, süpürmeden yarım saat önce halınızın üzerine biraz karbonat ve ya kabartma tozu serpmeyi temizlik rutininizin bir parçası haline getirin. Mevcut ve yeni kokuları emecek ve ayrıca vakum içindeki kokuları etkisiz hale getirecektir.

elektrik-supurgesi.jpg

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ İLE TEMİZLİK YAPARKEN TARÇINDAN YARDIM ALIN

Kabartma tozu gibi tarçın da mükemmel bir koku emicidir. Üstelik daha da güzel kokuyor. Elektrikli süpürge kokularını önlemek ve hoş tarçın aromasının tadını çıkarmak için elektrikli süpürgenizin toz kutusuna veya pislik torbasına biraz serpin. Ayrıca süpürmeden önce halınıza biraz tarçın serpebilirsiniz.

tarçın kullandığınız gibi korkunç elektrikli süpürge kokusunu nötralize etmek ve önlemek için limon veya portakal kabuğu da kullanabilirsiniz. Filtre boşluğuna süpürgenizi temizledikten sonra ve ya evi süpürmeye başlamadan 1 saat önce bir tane bırakın.

elektrik-supurgesi-koku.jpg

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ İLE TEMİZLİK YAPARKEN GÜZEL KOKMASI İÇİN UÇUCU YAĞLARDAN YARARLANABİLİRSİNİZ

Tarçın ve narenciye kabukları gibi uçucu yağlar da sadece kötü kokuları etkisiz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda hoş bir koku bırakırlar. Lavanta, limon otu ve kekik arasından seçim yapabileceğiniz birçok koku var. Bu amaçla uçucu yağlar kullanmak için küçük bir sprey şişesine birkaç damla ekleyin suyla doldurun ve her temizliğinizde süpürgenin toz haznesine ve ya evin çeşitli yerlerine püskürtün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN