Stor Perdeler En Kolay Nasıl Temizlenir? İşte Stor Perdelerinizi Pırıl Pırıl Yapmanın Pratik Yolu...

Stor Perdeler En Kolay Nasıl Temizlenir? İşte Stor Perdelerinizi Pırıl Pırıl Yapmanın Pratik Yolu...

Stor perdeler son derece pratik, çok yönlü ve şık pencere dekorasyonudur. Son derece pratik olan stor perdeler hemen hemen her evde kullanılıyor. Peki evlerimizin baş köşelerini süsleyen stor perdeleri nasıl temizleriz?

Stor perdeler oldukça basit bir şekilde temizlenebilir ve bunu yapmanın birkaç yolu vardır. Düzenli temizlik için, kolayca vakumlanabilir ve çıkarmadan ılık, sabunlu su ile silinebilir. Derinlemesine bir temizlik için, storu gerçekten çıkarabilir ve banyoda ya da evinizin balkonunda yıkayabilirsiniz.

stor-perde-nasil-temizlenir.jpg

Evinizdeki diğer mobilyalarda olduğu gibi, stor perdelerinizi de temizlemeniz ve uygun şekilde bakımını yapmanız gerekir. Stor perdeler, evdeki diğer eşyalar gibi zamanla tozlanır ve kirlenir. Neyse ki stor perdeleri temizlemek genellikle oldukça basittir.

STOR PERDELERDE DÜZENLİ TEMİZLİK YAPMAK İÇİN

1 - Stor Perdelerinizi tam açın: Malzemenin tamamını temizleyebilmek için perdelerinizi tamamen açın.

stor-perde.jpg

2 - Stor perdeleri güzelce süpürün: Elektrik süpürgesinin fırça aparatını kullanarak perdelerinizi süpürmeye başlayın; fırçayı soldan sağa hareket ettirin, yukarıdan başlayıp aşağıya doğru ilerleyin. Silme veya yıkamadan önce perdelerinize takılmış olabilecek kir ve kalıntıları temizlediğinizden emin olmak için elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Elektrikli süpürge perdelerinizi temizlemede önemli bir adımdır. Perdelerinizi doğrudan suya sokarsanız, düzgün bir temizlik yapmak yerine sadece kiri hareket ettirmiş olursunuz.

3 - Bir kovaya bulaşık deterjanı ve ılık su doldurun: Yaklaşık bir çorba kaşığı sabun ve yaklaşık bir litre su kullanarak su köpürene kadar karıştırın. Perdelerin rengini bozabileceğinden sert kimyasallar veya ağartıcı kullanmayın. Bir bulaşık bezini veya süngeri suya batırın ve fazla su kalmaması için sıkın.

storlar.jpg

4- Islak bezle perdelerinizi silin: Yukarıdan başlayıp aşağıya doğru ilerleyerek, ileri geri hareketlerle perdeleri silin. Daha büyük lekeler için, onlara daha fazla zaman ayırın. Silme işlemi bitince de duru su ile güzelce durulayın.

5 - Perdelerdeki lekeleri çıkarma: Sabunlu suyla çıkmayan zor lekeler için kumaş leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Üreticilerin talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Leke çıkarıcıyı her zaman sadece test etmek için perdenin küçük bir üst kısmında deneyebilirsiniz.

6- Silinen perdeleri kurumaya bırakın: Perdeleri sildiğiniz için kurumaları uzun sürmez. Geri çekmeden önce düzgün bir şekilde kurumasını sağlamak için açılmış halde bırakın.

stor-perde-001.jpg

STOR PERDELERİNİZİ DERİNLEMESİNE TEMİZLEMEK İÇİN

1- Banyo küvetini deterjan ve suyla doldurun: Daha hafif temizlik adımında olduğu gibi banyo küvetini daha fazla su ile doldurun ve bulaşık deterjanını da ona göre suya ekleyin.

2- Perdelerinizin küvette ıslanmasına izin verin: Stor perdelerinizi banyoya yatırın ve yaklaşık 2-3 saat bekletin.

3- Perdelerinizi yumuşak bir fırça ile fırçalayın: Nazik, yumuşak kıllı bir fırça kullanarak perdelerinizi ovalayarak temizleyin. Perdelerin hem önünü hem de arkasını yapmayı unutmayın.

4 - Küvetteki suyu boşaltın ve perdeleri durulayın: Kirli suyu küvetten boşaltın ve tüm kirlerin gittiğinden emin olmak için perdeleri temiz suyla durulayın.

5 - Derin temizlediğiniz perdeleri kurumaya bırakın: Perdeleri tekrar takmadan önce düzgün bir şekilde kuruması için bir çamaşır ipine veya bir perde çubuğuna asın ve kurutun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN