Yastıklardaki Sarı Lekelerden Nasıl Kurtulursunuz? İşte Hem Pratik Hem De Denenmiş Yöntem...

Yastıklardaki Sarı Lekelerden Nasıl Kurtulursunuz? İşte Hem Pratik Hem De Denenmiş Yöntem...

Bir zamanlar mükemmel beyaz olan yastıklarınızın artık sarı ve kahverengi lekelerle kaplı olduğunu gördüğünüzde, bu rahatsız edici olabilir. Ama yastıklardaki lekelerden kurtulmanın hem ucuz hem de iyi bir yolu var. İşte denenmiş formül...

Yastıklar Neden Sararır ve Nasıl Temizlenir? Yastıklardaki o sarı lekeler iğrenç olabilir ama kalıcı değiller. Lekelerin oraya nasıl geldiğine dair makul bir açıklama var ve onları çıkarmak mümkün. İşte bilmeniz gerekenler...

YASTIKLARDA SARI LEKELER NEDEN OLUR?

Yastıkların sararmasının birkaç nedeni vardır, ancak bu lekelerin en yaygın nedeni terdir. İnsanlar uyurken terler; bazıları diğerlerinden daha fazla terler. Biri ne kadar çok terlerse, o nem yastık kılıfından yastığınıza o kadar fazla sızar ve lekelere neden olur.

yastik.jpg

Terlemeye ek olarak, saçlarınız da suçlu olabilir: Özellikle, saçlarınız yağlıysa veya sık sık ıslak ve ya nemli saçlarla yatıyorsanız. Bazı makyaj ve cilt bakım ürünleri de sarı lekelerin arkasında olabilir. Ayrıca salya olabilir. Yastık kılıfınızın önüne su geçirmez bir yastık koruyucusu koymak, birçok renk bozulmasını önlemeye yardımcı olabilir.

sararan-yastik.jpg

YASTIKLARDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

1 - Lekelere nokta muamelesi yapın. Sararmış yastıklarınızı çamaşır makinesine atmadan önce, standart leke çıkarma spreyi veya kabartma tozu ve su karışımı kullanarak küçük lekelerin üzerine püskürtün. Böylece lekeyi önceden gevşetebilir ve mümkün olduğunca fazla çıkabilirsiniz.

2 - Yastıkları sirke, çamaşır sodası ve deterjan karışımıyla yıkayın. Yastıklarınızı yalnızca standart deterjanınızla yıkamak yerine, standart deterjanınızın yanı sıra sirke, çamaşır sodası ve bulaşık makinesi deterjanıyla yıkayın.

yastiklardaki-lekeler.jpg

Yastıklarınızı çamaşır makinesinden çıkarın ve rengin düzelip düzelmediğini kontrol edin. Lekeler çıkmadıysa işlemi tekrarlayın mutlaka çıkacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN