Elektronik sigara kalbe zarar veriyor

Elektronik sigara kalbe zarar veriyor

Elektronik sigaranın kalbe ve kan dolaşımına zarar verdiğine yönelik yeni bir araştırma yayınlandı. Araştırmayı yapan Prof. Dr. Loren Wold sigaralardan çıkın dumanda nikotin, ultra küçük parçacıklar, metar ve aromalar bulunduğunu belirterek "Çevre kirliliği hakkında yapılan araştırmalarda küçük parçacıkların kan dolaşımına karışarak kalbe etki ettiğini ortaya çıktı" dedi.

KARAR/ALMANYA

Elektronik sigaranın zararları hakkında her gün yeni bir araştırma yayınlanıyor. Californiya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, elektronik sigaraların beyin hücrelerine zarar verdiği ortaya çıkmasından sonra, Ohio State Üniversitesi tarafından da bu sigaraların kalp ve kan dolaşımına zarar verdiği yönünden bir araştırma yayınlandı.

Araştırmayı yapan Prof. Dr. Loren Wold sigaralardan çıkın dumanda nikotin, ultra küçük parçacıklar, metar ve aromalar bulunduğunu belirterek "Çevre kirliliği hakkında yapılan araştırmalarda küçük parçacıkların kan dolaşımına karışarak kalbe etki ettiği ortaya çıktı. Elektronik sigaralara hakkındaki verilerde aynı istikamette seyrediyor" dedi.

Wold, nikotinin kan basıncını arttırdığını hatırlatarak, e-sigara içinde bulunan diğer maddeciklerin de iltihaplanma, kan basınç değişiklikleri ve oksidatif strese yol açtığını söyledi. Woldü e-sigara dumanından bulunan Formaldehit isimli kimyasal maddenin de kansere neden olma şüphesi bulunduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN