Elma kabuklarını çöpe atmak büyük bir hata! İşte elma kabuklarının altın değerinde 3 dahiyane numarası

Elma kabuklarını çöpe atmak büyük bir hata! İşte elma kabuklarının altın değerinde 3 dahiyane numarası

Farklı meyvelerin kabuklarının kolayca geri dönüştürülebileceğini biliyor muydunuz? Sadece limon, portakal veya muzda değil, elmada da durum böyledir. Bunları nasıl kullanacağınızı öğrenin ve sizin için çok yararlı olacakları için bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Ünlü bir atasözü “günde bir elma doktoru uzak tutar” der. Kelimenin tam anlamıyla alınmaması gerekirken, bu meyvenin sağlığa iyi gelen pek çok özelliği olduğu doğrudur. Ayrıca piyasada kolayca bulunur ve muhtemelen çok sık tüketirsiniz. Bunu yaptığınızda, muhtemelen kabuğunu atarsınız. Aslında, gerçek bir israf olduğu için onu atmaktan kaçınsanız iyi edersiniz. Elma kabuklarını geri dönüştürmenin 3 harika numarasını göstereceğimiz için hemen anlayacaksınız.

2-010.jpg

REÇEL İÇİN KOYULAŞTIRICI OLARAK

Genellikle ev yapımı reçeller mi hazırlarsınız? Cevabınız evet ise, elma kabuklarını atmamak için harika bir nedeniniz var. Aslında onlar için bir koyulaştırıcı haline gelebilirler. Önemli olan, onları hazırlığa eklemeden önce tohumları ve yaprak saplarını çıkarmanızdır.

Elma kabuklarının bu konuda çok faydalı olmasının nedeni, içlerinde yüksek oranda pektin bulunmasıdır. Kabuğu alıp su ve limon suyuyla birlikte kaynatmanız yeterlidir. Sonra her şeyi yüksek ateşte 40 dakika kaynatın. Daha sonra elde edilen sıvıyı süzün. İşte ev yapımı reçeliniz için doğal bir koyulaştırıcı.

YAĞLARDAN KURTULMAK

Alüminyum nesneleri cilalamak istiyorsanız elma kabuğu kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, onları su ve temizlenecek mutfak gereçleriyle birlikte bir tencereye koyun. Ardından, ateşi yaklaşık 30 dakika kısık ateşte yakın. Bu sürenin sonunda soğumaya bırakın ve nesneleri temiz bir bezle silin.

kapak.jpg

GÜZEL BİR KOKU İÇİN

Elma kabuklarını kuruttuktan sonra dolaplarınızı veya çekmecelerinizi parfümlemek için mükemmel bir poşet hazırlamak için kullanabilirsiniz. Sadece kırık bir tarçın çubuğu ve biraz karanfil eklemeniz gerekecek. Burun deliklerinizi çok neşelendirecek lezzetli bir koku yayacak. Kısacası, elma kabuklarını bu faydalı ve yaratıcı şekillerde yeniden kullanmayı denemeye değer. Onları atmak israf olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN