En kirli bulaşıkları bile temizlemenize yardımcı olacak 5 temizlik tüyosu

En kirli bulaşıkları bile temizlemenize yardımcı olacak 5 temizlik tüyosu

Evde hiç bitmeyen işlerden biri olan hiç şüphesiz bulaşıklar. Çoğu zaman çıkan bulaşıklara bulaşık makinesi bile yetersiz kalıyor. Fakat haberimizde paylaştığımız bu temizlik tüyoları ile bulaşık makinesine bile ihtiyacınız olmayacak...

Birçok insan bulaşık yıkamayı en sıkıcı ev işlerinden biri olarak görür. Bazı insanlar mutfaklarında bir bulaşık makinesiyle kutsanmıştır, ancak bu makine genellikle bulaşıklardaki tüm kiri çıkarmakta sorun yaşıyor gibi görünmektedir. Bu nedenle, kolunuzda birkaç kullanışlı temizlik tüyosu bulundurmak her zaman iyidir. Tüm bulaşıklarınızı ve mutfak eşyalarınızı bulaşık makinesi kullanmadan nasıl gıcırtılı bir şekilde temizleyebileceğinizi öğrenin!

Bu temizlik tüyoları, tüm mutfak gereçlerinizin ve bulaşıklarınızın olabildiğince temiz olmasını sağlayacaktır.

20200124-002438.webp

1. FIRIN TEPSİSİ

Bir fırın kabına yapışan yiyecek artıkları inatçı olabilir ve çıkarılması zor olabilir. Yine de, bu artıklardan ve lekelerden kurtulmak için kuvvetli bir şekilde ovalamak hiç gerekli değildir. Fırın kabını ılık suyla doldurun ve yaklaşık iki saat bekletin. Daha sonra artıkların gevşediğini ve tepsiden çıktığını fark edeceksiniz ve hemen temizleyeceksiniz. Fırın kabınız yeni gibi görünecek!

agzi-dar-cam-sise-en-kolay-nasil-temizlenir-1589806776-2417.webp

2. ŞİŞELER VEYA SÜRAHİLER

Güzel bir sürahi veya sürahi su yemek masasında güzel görünebilir, ancak daha sonra temizlemek biraz angarya olabilir. Tüm kuytulara ve çatlaklara ulaşmak özellikle zordur. Neyse ki, herhangi bir şişe, sürahi veya sürahiyi hemen temizlemenize yardımcı olacak kullanışlı bir temizleme tüyosu var. Şişeyi biraz ılık su, biraz pişmemiş pirinç ve bir damla bulaşık deterjanı ile doldurun. Şişenin üstünü düzgün bir şekilde kapatın ve ardından birkaç kez yukarı ve aşağı sallayın. Pirinç bir tür ovma işlevi görür ve tüm kiri giderir.

1639469674758.jpg

3. DÖKME DEMİR TAVA

Bulaşık makinesine dökme demir tava koymamak en iyisidir. Bulaşık makinesi tabletlerinin agresif bileşenleri, tencerenin kaplamasına zarar verebilir. Neyse ki, zaten bu tür temizlik ürünlerine ihtiyacınız yok; tek ihtiyacın olan bir patates! Dökme demir tavanıza biraz tuz koyun ve tavayı ovalamak için yarım patatesin düz tarafını kullanın. Ardından, tavayı suyla durulayın ve bir kağıt havlu veya bulaşık bezi ile kurulayın.

dirty-coffee-cups.jpg

4. KAHVE KUPASI

Pek çok insan her gün kahve içer ve çoğu her gün aynı bardağı kullanır. Çok fazla kullanım ile kupanızın kahverengi bir film kazanması kaçınılmazdır. Bulaşık makinesi bu kahverengi lekeleri tamamen çıkarmaz. İşe yarayan bir yöntem, kupayı ılık suyla doldurmak ve ona biraz kabartma tozu eklemektir. Bu karışımı 15 dakika bekletin ve ardından kupayı soğuk suyla durulayın. Lekeler yok olacak!

blender-nasil-temizlenir-3.webp

5. BLENDER

Elimizdeki son ipucu, blenderinizi temizlemek için bir ipucu. Birçok insanın düzenli olarak kullandığı, ancak bulaşık makinesinden atılamayan cihazlardan biridir. Ve bir blenderi temizlemek tam olarak eğlenceli bir zaman değil. Ancak umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok çünkü bu basit temizleme tüyosu ile blenderiniz kısa sürede tekrar temiz olacak. Blenderi ılık su ve bir damla bulaşık deterjanı ile doldurun, açın ve bu kadar. Blenderin arkasındaki güç, tüm kir ve yiyecek artıklarının çıkmasını sağlayacak ve blenderinizi duruladıktan sonra tekrar yeni gibi görünecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN