Eskiyen, çizilen tavalarınızı sakın çöpe atmayın! Bu yöntemle ilk günkü haline dönecek…

Eskiyen, çizilen tavalarınızı sakın çöpe atmayın! Bu yöntemle ilk günkü haline dönecek…

Tavalar mutfaklarda en çok kullanılan mutfak gereçlerinin başında geliyor. Ancak kullanıma bağlı olarak tava üzerinde oluşan çizikler yiyeceklerin yapışmasına neden olabiliyor. Çizilen tavalarınızı ilk günkü haline çevirmenizin mümkün olduğunu söylesek. İşte detaylar…

Tava üzerindeki çizikler yiyeceklerin yapışmasına ve tavanın ömrünün kısalmasına neden olur. Yeni bir tavaya boşa harcamadan çizilen tavanızı ilk günkü haline getirebilirsiniz.

tavaaa.jpg

Tavadaki çizikleri gidermek için kullanılabilecek birkaç malzeme vardır. Hatta bu nedenle çizikleri gidermenin bu kadar kolay olduğu bile söylenebilir. Bunun için gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

1 yemek kaşığı kabartma tozu.
1 yemek kaşığı tuz.
1 yemek kaşığı yağ.

Çizilen tavayı öncelikle yıkayıp kurulayın. Daha sonra içine sıvı yağı döküp eşit şekilde yayalım. Daha sonra tencereye tuzu ve karbonatı ekleyip eşit şekilde yayalım. Hazırlanan karışımı bir tencerede orta ateşte ısıtın. Karışımı kaynatın, ardından ocağı kapatın. Daha sonra tenceredeki karışımın soğuması beklenir. Soğuduktan sonra karışımın içini kağıt havlu veya bezle silin. Daha sonra tavadaki çiziklerin neredeyse kaybolduğu görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN