Ev yapımı sivrisinek tuzağı ile sinek derdine son! Meğer bu kadar kolaymış, sinir bozucu sineklere elveda

Ev yapımı sivrisinek tuzağı ile sinek derdine son! Meğer bu kadar kolaymış, sinir bozucu sineklere elveda

Sivrisinekler, yaz aylarında herkesin kabusu oluyor. Ev yapımı sinek kapanıyla sivrisinekleri evinizden kolayca kovabilirsiniz. Birkaç basit malzemeyi kullanarak sinekleri gafil avlayabilirsiniz. Peki, ev yapımı sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Sinekler nasıl uzaklaştırılır? İşte, ev yapımı sivrisinek kapanı malzemeleri ve hazırlanışı...

Evde dolaşan ve ısırmasıyla kaşıntıya neden olan sivrisineklerden kurtulmak bazen çok zor olabilir. Bunun için çeşitli kimyasal ürünler olsa da doğal yöntemler de mevcut. Ev yapımı sinek kapanıyla sinekleri anında yakalamak mümkün. Evde sivrisinek tuzağı hazırlayarak onlardan kurtulabilirsiniz. Sadece birkaç araç-gereçle sineklere elveda deyin.

EV YAPIMI SİNEK KAPANI MALZEMELERİ

Ev yapımı sivrisinek tuzağıyla sinekleri kısa sürede avlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler; süt sürahisi veya 2 litrelik şişe, elma sirkesi, meyve kokulu bulaşık deterjanı, makas, şeker ve bal.

ev-yapimi-sinek-tuzagi.jpg

EV YAPIMI SİNEK KAPANI HAZIRLANIŞI

Bir huni oluşturmak için 2 litrelik şişenin veya süt sürahisinin tepesini eğimin sonunda kesin. Kestiğinin şişenin kapaklı tarafını bir kenara alın. Kapağını çıkarmayı unutmayın.

Şişenin diğer kısmı yani alt kısmının içine 1 bardak sirke ve 2-3 damla meyve veya tatlı kokulu bulaşık deterjanı ekleyin. 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyin.

Şişenin kapaklı kısmı alta gelecek şekilde çevirerek karışımlı bölgenin dibine itin. Yerine bantlayın. Bal veya şurup ile kaplayın ve üzerine biraz şeker serpin. Bir zeminin üzerine koyun ve sineklerin gelmesini bekleyin.

ev-yapimi-sinek-yakalayici.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN