Erdoğan'ın 'tasarruf' çağrısına Davutoğlu'ndan yanıt: Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler...

Erdoğan'ın 'tasarruf' çağrısına Davutoğlu'ndan yanıt: Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardında yaptığı açıklamada "Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor." diyerek vatandaşlara tasarruf çağrısında bulunmuştu. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Erdoğan'a "Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, milletin ekmeğinden tasarruf etmesini bekleyemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda "Biz verim ve tasarruf ekonomisinden yana olalım. İsraf ekonomisini bir kenara koyalım. Bunun devlete ve millete bir faydası yoktur" sözlerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan yanıt geldi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından "Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, milletin ekmeğinden tasarruf etmesini bekleyemez." dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, milletin ekmeğinden tasarruf etmesini bekleyemez."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"İnsanımızın tasarruf anlayışında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Onun için gelin. Milletime sesleniyorum. Biz verim ekonomisinden yana olalım, israf ekonomisini bir kenara koyalım. Bu ne milletime ne de devletimize hiçbir faydası yoktur. Yükselen fiyatlar sebebiyle gayrimenkul ve otomobil piyasasını cazip hale gelmesi de üretim artışının hak ettiği yere ulaşmasını engelliyor. Bu gerçekler çerçevesinde tamamen siyasi kaygılarla yapılan sözde değerlendirmelerin ne ülkemizi ne milletimize ne de yaşanan sorunların çözümüne faydası vardır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN