Bu atıştırmalıklar kilo aldırmıyor! Zayıflamak isteyenler gönül rahatlığıyla yiyebilir, diyetisyenler tek tek sıraladı

Bu atıştırmalıklar kilo aldırmıyor! Zayıflamak isteyenler gönül rahatlığıyla yiyebilir, diyetisyenler tek tek sıraladı

Diyet sürecinde tüketilen belli başlı gıdaların tokluk hissini uzatabileceğini belirten uzman diyetisyenler, kilo aldırmayan sağlıklı abur cubur alternatiflerini sıraladı. İşte, sağlıklı atıştırmalık yiyecekler...

İngiltere'nin Hampshire'da yaşayan diyetisyen ve yazar Priya Tew, kilo verme sürecinde tüketilen bir avuç badem veya cevizin en ideal atıştırmalıklar listesinin başında yer aldığını söyledi.

Priya Tew, içeriğinde az miktarda tahin olan humusun da uzun süreli tokluk sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

ŞEKER İHTİYACINI KARŞILAYAN BESİNLER NELER?

Tew, diyet sürecine dair şunları söyledi:

"Zayıflama döneminde proteinin yanı sıra meyve ve sebzeyi de ayarında tüketmek, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

Ancak tatlı ihtiyacınızı giderecek bir şey istiyorsanız; yulaf, muz püresi, kabak çekirdeği, bal ve kolza yağı ile yapılan ev yapımı kek yiyebilirsiniz."

TOKLUK HİSSİ VEREN ATIŞTIRMALIKLAR NELER?

Dubai'de yaşayan diyetisyen Kirsten Jackson da Priya Tew gibi fındığın muhteşem bir atıştırmalık olduğunun altını çizdi.

Gıda Tedavi Kliniği'ni işleten Jackson, yulaflı kekin üzerine fıstık ezmesi sürmenin de tokluk hissi verebileceğini söyledi.

Jackson, "Bütçeniz kısıtlı olsa bile bunun mükemmel sağlıklı atıştırmalık olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yulaf, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek beta glüten içerir ve muhteşem bir lif kaynağıdır" dedi.

KAVRULMUŞ NOHUT ZAYIFLATIR MI?

Nohutun en sevdiği atıştırmalık olduğunu söyleyen Diyetisyen Frankie Phillips, özellikle kavrulmuş baharatlı nohutu, kilo vermek isteyen herkesin tüketmesini tavsiye etti.

Phillips, "Nohut, lif alımını tamamlamanın harika bir yoludur. Lif, tokluk hissine yardımcı olabilir, şeker moleküllerinin emilimini yavaşlatabilir ve yararlı bağırsak bakterilerini düzenleyebilir" ifadelerini kullandı.

EN SAĞLIKLI ABUR CUBUR NELER?

İngiliz Kalp Vakfı'nda görev yapan diyetisyen Victoria Taylor, uskumru veya somonun da diyet sürecinde tercih edilebileceğini söylüyor.

Ayrıca az yağlı peynir, tam tahıllı krakerler ve salatalık gibi besinleri de zayıflamak isteyenlere öneriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN