Evde Röfle Nasıl Yapılır?

Evde Röfle Nasıl Yapılır?

Kadınların adeta vazgeçilmez bir aksesuarıdır saçları. Çoğu kadın saçlarında küçük de olsa değişiklik yapmaya bayılır. Bu değişimlerin başında ise saç renkleri gelir.

Kadınların adeta vazgeçilmez bir aksesuarıdır saçları. Çoğu kadın saçlarında küçük de olsa değişiklik yapmaya bayılır. Bu değişimlerin başında ise saç renkleri gelir. Özellikle de röfle uygulaması, modası hiç geçmeyen bir saç boya stili olarak karşımıza çıkar. Peki, evde röfle nasıl yapılır?

Röfle Nedir?

Röfle, kendi, doğal saç renklerinden saçın bir ile altı ton arası açılma işlemleridir. Renk tercihleri kişilerin yüz hattına ya da saç rengine göre yapılmaktadır. Saç renginize uygun olarak birkaç işlem gerektirebilir. Zor gibi görünen bu boyama işlemini püf noktalara dikkat ederek evde de gerçekleştirmek sanıldığından çok daha kolaydır. Peki, evde röfle yapılırken hangi temel adımlara çok dikkat etmek gerekiyor?

Röfle Nasıl Yapılır?

Röfle yapılacak olan saç oldukça büyük olacak tutamlar halinde toplanır. Ardından alın bölgesindeki tutamlardan küçük bir tutam alınır. Küçük tutam saç şişli tarak ya da şiş gibi bir aletle ayrılır, bir parçası hazırlanmış boya ile boyanarak folyoya sarılır. Başka saça geçilir ve küçük bir tutam saç alınır, işlem yapılır. Bu işlem saç bitene dek devam edilir. Yaklaşık kırk dakika sonra saç yıkanarak fön çekilir.

Evde Röfle Nasıl Yapılır?

Pandemi sonrası eve kapanan kişiler daha önce başkalarından yardım alıp yaptırdıkları işlemleri evlerde yapmaya alıştı. Saç boyamak da bunlardan biridir Evde röfle yapmak isteyenler tabiri caizse “kolları sıvadılar.” İhtiyacınız olanlarıysa; boya kabı, boya, bir tarafı tığ olan fırça, eldiven, açıcı ve saç kreminden ibarettir. Bunlara ek, kıyafetlerinizin boya olmaması adına koruyucu örtü ekleyebilirsiniz.

Röfle setini seçmeniz aşamasında, saç rengine en uygun olmasına çok dikkat edilmelidir. Öncelikle kullanacağınız röfle setini açın. Saçları geriye doğru tarayın ve setin içinden çıkacak olan boneyi takın. Tığ fırçasının yardımıyla saçları ince tutamlar şeklinde bonede olan deliklerden çıkarın. Deliklerden çıkarılan bu saçlar çok kalın olurlarsa boya geçişleri çok güzel durmayabilir. Saçın boyanacağı ortamı hazırlayın. Boya yaparken sandalyeye eski bir örtü örtülebilir. Kıyafetlerde eski giysiler tercih edilebilir.

Eldivenler kullanılmalıdır. Alerjik durumlar adına önce küçük tutam saça boya yapılmalıdır ve bir süre beklenmelidir. Kullanma kılavuzu kesinlikle okunmalıdır. Uzun saçlarda bone yöntemi uygun olmayabilir, kısa saçlar içinse bone yardımıyla kolay boyanır. Saç uzunluğuna uygun olarak boya setleri alınmalıdır. Boneden saçları çıkarmanızdan sonra kullanma kılavuzlarına göre boya karışımları yapılır. Turunculuk yaşanması durumlarında da pek çok çözüm yöntemi yer alıyor. Evde yapılan röflede turunculuk olursa ne yapılmalıdır?

Evde Yapılan Röfle Turuncu Renk Olursa Ne Yapılmalı?

Bazı saçlar inatçı olurlar ve hemen açılmazlar. Koyu renk saçlar da hemen açılmayabilirler. Bu durum sonucunda saç turuncu renk şeklinde ortaya çıkabilir. Uzman kuaförler saçların durumuna uygun olarak turunculuk olmaması adına ön işlemleri yaparlar ya da boyayı ona uygun olarak ayarlarlar. Turuncu bir görünümle karşılaşırsanız, hiç panik yapmayın. Röfle bonesini henüz çıkarmadan saçları küllü olan renk bir boya ile boyayabilirsiniz ya da arzu ettiğiniz renge yakın boya ile saçları boyayabilirsiniz.

Kuaförünüzü arayarak yardım istemek ise başka bir yöntemdir, ne de olsa işin uzmanları onlardır. Aslında tüm bu işlemeler saçın doğal rengini değiştiren işlemlerdir. Bu sebeple boya sonrası mutlaka olarak saç bakımları yapılmalıdır. Renk değişimleri doğal saç rengine mutlaka uyumlu olmalıdır, yoksa istenmeyen bu saç renkleri ortaya çıkabilir, saçla da aşırı şekilde yıpranabilir. Yer alan adımlara dikkat ederek kusursuz bir röfle tamamlanmış olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN