Evde saç boyama nasıl yapılır? İşte saç boyamanın püf noktaları

Evde saç boyama nasıl yapılır? İşte saç boyamanın püf noktaları

Evde saç boyama durumu, püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığı zaman kuafördeki boyamalardan farksız olur. Üstelik kuaförlere harcayacağınız para da cebinizde kalır. Dikkat edilmesi gereken ipuçlarıyla istediğiniz saç rengine ve dilediğiniz kalıcılığı artırarak rahat bir biçimde ulaşabilirsiniz. İşte, evde saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler...

Kuaföre gitmek için vaktiniz yok veya daha düşük maliyetle saçlarınızı boyamak istiyorsanız birkaç ipucu ile dikkat edilmesi gereken kurallara uymak yeterli olacaktır. Evde saç boyamak sanıldığı gibi zor değildir. Uyulması gereken birkaç kuralı yerine getirdiğiniz takdirde saçınızı kuaförde boyatmış gibi sonuçlar alacaksınız.

EVDE SAÇ BOYAMA NASIL YAPILIR?

Saçları bilinçsiz bir şekilde boyamak, hem saçınıza zarar verir hem boyanın kalıcılığını fazlaca azaltır. Boyanın etkisi yok olduğu zaman, tekrar boyamak isteyebilirsiniz. Bu saçlarınızın yıpranmasına sebep olur.

Bu sebeple, evde saç boyarken püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Saç boyama işlemi esnasında saçlarda bulunan doğal yağlar, boyanın etkisini arttırarak saça verdiği zararı azaltırlar. Boya yapmadan 1 ya da 2 gün boyunca saçlarınızı yıkamamaya oldukça özen gösterin. Peki, saçı boyamadan önce hangi adımlara dikkat etmek gerekiyor?

SAÇI BOYAMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kirli saçlar ile boya için daha ideal durum oluşur. Saç boyasının rengine karar verme aşamasında saç tonunuzdan çok açık ya da çok koyu tonlara gitmeyin. Özellikle, açık tonlarda olan açıcı maddeler saçlara zarar verebilirler.

Bu sebeple, saç renginizle benzer tonları denemelisiniz. İlk kez saç boyayacak kişiler için, geçiciliği yüksek olan saç boyalar doğru bir tercihtir. Saç boyama işlemine başlamadan hemen önce saçlarınızı çok iyice tarayın. Karışan bu saçların açılmasını sağlayın. Bu sayede, saç boyarken boya eşit miktarlarda dağılır ve dilediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

PRATİK SAÇ BOYAMA TEKNİKLERİ

Saç boyamayı daha rahat bir getirmek ve adımları kolaylaştırabilmek için, saçlarınızı bölümlere ayırın ve tokayla tutturun. Bu sayede, saçlar birbirine karışmaz ve ayırdığınız bu bölümleri sırayla rahat şekilde boyayabilirsiniz. Saç boyasının miktarını, saçlarınızın uzunluğuna ya da kalınlığına göre değiştirebilirsiniz.

Kalın telli ya d a dolgun şekilde saçlara sahipseniz yalnızca bir kutu boya size yetmeyecektir. İki kutu boyayı karıştırıp, tüm saça eşit şekilde yetmesini sağlayabilirsiniz. Saç boyamanın püf noktalarına mutlaka çok dikkat edilmesi gerekiyor.

EVDE SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

* Boyama işlemi adına, saç boyama fırçası, karıştırma kabı ve aynı zamanda eldiveniniz olmalıdır.

* Boyaya başlamadan hemen önce, alnınıza, şakaklara ve kulak arkalarına krem de sürebilirsiniz.

* Bu sayede, boya işlemi sırasında bölgelere bulaşan boyalar kolay çıkacaktır.

* Doğru saç boyama adına, saçları dipten sona şekilde boyamanız gerekir.

* Tüm saç tellerine eşit şekilde miktarda boya geldiğine emin olmalısınız.

* Kullanacağınız saç boyasının açıklama kısmını iyice ve detaylıca okuyun.

* Bekleme süresine dikkat etmelisiniz.

* Boyamaya başladığınız anki saati unutmayın.

Saç boyasını çok uzun süre tutmak, rengin kalıcılığını arttırmıyor, yalnızca saçlara zarar verir. Şeklinde sıralamamız mümkündür. Bu püf noktalarını atlamadan boyama işlemleri tamamlanmamalıdır.

SAÇ BOYAMANIN PÜF NOKTALARI

Saç boyama işlemi bitmesinin ardından, saçlarınıza boneyi geçirmelisiniz. Bonenin üzerine ise havlu sararak, saçlarınızı sıcak tutabilirsiniz. Bu yöntem temelinde, boyanın kalıcılığını arttırmaktadır. Boya işlemi bitmesinden hemen sonra, cildinize temas edecek olan saç boyalarını temizlemeye çok özen gösterin. Vakit dolduğu an, saçınızı ılık su ile durulamalısınız.

Yıkama suyu berraklaşana dek saçınızı yıkamaya çalışın. İlk durulama işlemlerinde şampuan kullanmak yerine yalnızca suyla saçınızı yıkayın. Bir-iki saat beklemenizden sonra şampuan da kullanabilirsiniz. Eğer yeni boyamış olduğunuz bu saç renginizden memnun kalmadıysanız, saçınızı yeniden boyamak için en az iki hafta beklemelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN