EYT'de zincir kırıldı, 1999 sonrası girişlilere kötü haber! Bakan Bilgin EYT'lileri hüsrana uğratacak gelişmeyi duyurdu

EYT'de zincir kırıldı, 1999 sonrası girişlilere kötü haber! Bakan Bilgin EYT'lileri hüsrana uğratacak gelişmeyi duyurdu

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT üzerine çalışmalar devam ederken Bakan Vedat Bilgin, ihtiyaç olursa geçen sene gibi asgari ücrete ara zam yapılabileceği üzerinde çalışmalar olacağına dair belirtildi. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde verildiği açıklanırken artış verileceği belirtildi. EYT zamlı maaş hesaplarına dair detaylar haberimizde yer almaktadır

Memur ve memur emeklisi yılda iki kez toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı kadar maaşlara zam yapılırken yeni yılın ilk zammı ise ocak ayında açıklanacağı belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından gelen son dakika açıklaması üzerine memur ve memur maaşlarına ne kadar zam geleceğine ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

2023 EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE KADAR?

Katıldığı canlı yayın programı üzerinde maaşlara zam hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, memur ve emekli zammı hakkında detayları açıkladı. İhtiyaç duyulduğu zaman geçen sene de olduğu gibi ileri ki zamanlarında da ara zam yapılacağı haberi verildi. asgari ücret yüksek oranda belirlenirken reel olarak yukarıdaki ücretlerde yüzde 100 artmadan yüzde 60 artış olacağı hakkında konuşuldu. Türkiye üzerinde enflasyon oranlarının stabil hale getirilirken asgari ücret reel artışlara tekabül edecek şekilde sürdürüleceğine ilişkin bilgi verildi.

MEMUR MAAŞLARINA ENFLASYON ARTIŞI

Bilgin, memur maaşları üzerinde imzalanan madde olduğu haberi verilirken bu sene enflasyon üzerinden artış verildi. Son ay enflasyonu hesapladıktan sonra belirleniyor. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edileceği üzerine durdurulurken alım gücünü destekleyecek olarak karar verildi.

En düşük memur maaşı

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANLARI

En düşük emekli maaşı kaç olur? sorusuna yanıt aranırken bütün zamlar, oranların belirlenmesiyle beraber asıl maaşlar ortaya çıkacak. Emekli maaşları primle ilişkili olup prim ödemesinin muhafeler tarafından dile getirildiği belirtildi. Asgari ücretle bunu birbirinden ayırmak adına prim ödemesi de emekli maaşı verileceği belirtildi.

EYT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 yılının son Kabine Toplantısı 26 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşeceği bilinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderliğinde toplantı düzenlenecek.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI BEKLENTİYİ KARŞILADI MI?

Sendikaların iyi olduğu yönünde beklentiler olduğu konuşulurken Türk İş daha önce açlık sınırının 7.785 TL olarak belirlendi. Bu bilimsel olmayan tespitler üzerine yapılmış olan çalışmalar talepleri güçlendirmek adına konu hakkında çalışmalar devam ettiğini bildiren Bakan Bilgin, beklentilerin asgari ücretin karşıladığının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN