EYT'liler bu detayı atladı! Düşük maaşla karşı karşıya kalabilirsiniz: Bu kişiler için kalem kalem hesaplandı!

EYT'liler bu detayı atladı! Düşük maaşla karşı karşıya kalabilirsiniz: Bu kişiler için kalem kalem hesaplandı!

Milyonların beklediği EYT hakkında sona varılırken açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. EYT'de dikkat çeken detay uzmanlar tarafından duyurulurken aylık bağlama oranları düşeceği için büyük bir kısmı çok düşük emekli aylığı alacağı yönünde iddialar gündeme geldi.

EYT üzerinde maaş krizi yaşanmaya başlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam EYT düzenlemelerine ilişkin bilgiler verildi. EYT'de yaş şartı kaldırılırken ilk etapta 2 milyon 500 bin kişinin emekli olacağı bilgisi paylaşıldı. Yeni düzenlemeyle beraber yaş sınırı ortadan kalkarken eski sistem uygulanacağından ötürü maaşların düşürüleceği hakkında yorumlar yapılmaya başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ALACAKLARIN DİKKATİNE

5510 sayılı kanunun aynı şekilde yürürlükte olduğunu ve aylık bağlama oranlarının üç farklı dönem üzerinden hesaplamaların yapıldığını belirten uzmanlar 1993 öncesinde çalışanlar, 2000 ile 2008 arasında çalışanlar ve 2008 sonrası çalışanlar arasında farklı aylık bağlama oranları olması üzerinden üçünün ortalaması ele alınarak bir aylık belirlendiği bilgisi paylaşıldı.

EYt maaşları

SGK'DAN BİR MİKTAR HARÇLIK ALINACAK

EYT'lilere verilecek olan aylıklar üzerinden değerlendirmeler yapılırken Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik tarafından ifadeler kullanıldı. Aylık bağlama oranları üzerinden düşürüleceği konusunda şu anda işçi emeklilerin ortalama emekli aylığı 4.600 TL olacağı bilgisi verildi.

EYT'liler SGK'dan bir miktar harçlık almış olurken bir yandan da çalışmaya devam edilecek. EYT'lilerin eski sisteme göre emekli edilirken aylıklarda eski sistemden hesaplanacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN