Fast foodculardan daha çıtır olacak! Bu tarif hiçbir yerde yok: Çıtır patatesin bilinmeyen yöntemi

Fast foodculardan daha çıtır olacak! Bu tarif hiçbir yerde yok: Çıtır patatesin bilinmeyen yöntemi

Büyük küçük herkesin bayılarak yediği patates kızartmasını birkaç ufak dokunuşla aynı hazırları gibi çıtır çıtır yapmak mümkün. Peki, çıtır patates kızartması nasıl yapılır? İşte, patateslerinizi çıtır çıtır yapacak o yöntem...

Fast foodcularda yediğimiz patates kızartmasının çıtırlığına birçoğumuz hayran kalıyoruz. Bayılarak yediğimiz bu lezzeti evde de yapmak neredeyse hepimizin hayali. Eğer bunun zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yöntemlerle evdeki patatesiniz fast foodculardan daha çıtır olacak...

ÇİFT AŞAMALI PİŞİRME

Patates kızartması genelde kızgın yağ atılarak pişirilir. Ancak bu aşamada yapılabilecek başka bir işlem daha bulunuyor. Patateslerini ilk olarak düşük sıcaklıkta ön pişirme yaparak içlerini yumuşatın. Sonrasında sıcaklığını artırarak dışlarının çıtır olmasını sağlayın. Çift aşamalı bu pişirme yöntemi, patatesin içinin yumuşak dışının da çıtır olmasına yardımcı olur.

citir-patates-kizartmasi-nasil-yapilir-1.jpg

YAĞ SICAKLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Patatesin çıtır olmasının bir diğer püf noktası ise yağ sıcaklığıdır. Patates için en ideal sıcaklık 175-190 derecedir. Yağ sıcaklığı düştüğü zaman patates yağı emer. Bu yüzden sıcaklığı iyi ayarlamak gerekiyor.

citir-patates-kizartmasi-nasil-yapilir-2.jpg

SİRKENİN ÇITIR ETKİSİ

Patates kızartmanızın çıtırlığını sağlayacak son faktör ise sirkedir. Patateslerin istediğiniz kıvama gelmesi için kızartma yağının içine 1 tatlı kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Sirke, yağın köpürmesinin önüne geçerek yumuşama sorununa çözüm olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN