Fayans ve lavabolarınızdaki kiri-pası arındıracak tarif! En zorlu lekeler elinizden kaçamayacak: Tarifi tesisatçılar bile bilmez

Fayans ve lavabolarınızdaki kiri-pası arındıracak tarif! En zorlu lekeler elinizden kaçamayacak: Tarifi tesisatçılar bile bilmez

Lavabolarda sıklıkla oluşan kir ve pas lekelerini çıkarmak oldukça zahmetli ve zor bir iştir. Su ile temas edilen her yerde oluşabilecek lekeler ve izler metallerden kaynaklıdır. Çıkarması en zor lekelerden olan kirve pa lekelerinin nasıl çıkartılacağı sürekli olarak araştırılrı. Peki kir - pas lavabo ve fayanslardan nasıl temizlenir? İşte tüm detaylar...

TESİSATÇILARIN BİLE BİLMEDİĞİ PAS ÇIKARMA TARİFİ

Su ile demirin sürekli teması ile birlikte genellikle lavabolarda oluşan pas lekesi demirin oksitlenmesi sonucunda ortaya çıkar. Demirin oksitlenmesiyle birlikte oluşan pas lekesi çıkarılması en zor lekelerden birisi olarak bilinir.

Genellikle evinizde yer alan muslukların çevresinde, fayanslarda ve kıyafetlerde sıkça görülür. Ayriyeten küçük ev aletlerinde de görülebilir. Zahmetli bir işlem sonrasında çıkaracağınız bu lekeler için daha kolay bir tarif geliştirildi. İşte kir ve pası kolay çıkarmanın yolları...

2-004.jpg

ÜTÜ ÜZERİNDEKİ PAS VE KİR NASIL TEMİZLENİR?

Beyaz eşyaların ve ev aletlerin sürekli olarak suya teams etmesi halinde kir ve pas lekeleri ortaya çıkar. Kir ve pas lekesi için demirin oksitlenmesi gerekir. Örnek verilecek olursa pas lekesi ütüden arındırılmak için beyaz sirke koyulur ve çalıştırılır.

Ütünün çalışmasıyla deliklerden kirli su akar ve iç kısmı tamamen temizlenmiş olur. Limon tuzu da temizleme işlemleri arasında oldukça sık kullanılır. Pas lekesi olan yere limon tuzu dökülerek üzerine kaynar su eklenir ve durulanır.

6-10-001.jpg

KIYAFETLERDEN PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Pasa lekesi bazı durumlarda kıyafetlerimize de bulaşabilir. Parkta veya bir kafede otururken dikkat etmeden üstümüze pas lekesi bulaşmış olabiliyor. Kıyafetlere bulaşan pas lekesinin çözümü ise kısa sürede müdahale etmekten geçiyor.

Pas lekesi üzerine beyaz sirke ve limon sıkarak bekletmeniz gerekir. Pas lekesini asla çitileme ve ovalama ile geçirmeye çalışmayın. Aksi halde pas lekesi daha fazla dağılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN