Fındığın yanına ek gelir olsun diye ekmişlerdi! Öyle bir verim aldılar ki: Faydasını duyan daha çok sevecek

Fındığın yanına ek gelir olsun diye ekmişlerdi! Öyle bir verim aldılar ki: Faydasını duyan daha çok sevecek

Fındığın yanına ek gelir olsun diye onu ektiler! Verimi öyle bir yüksek ki... Faydasını duyan daha çok sevecek! Hem lezzeti, hem verimi, hem de yüksek kalitesiyle sağlığa faydalı...

Ordu, sadece fındık üretimiyle değil, aynı zamanda ek gelir kaynağı olarak üretilen kivinin hasadına start verdi. Kış aylarının vazgeçilmezi kivi, uzmanlar tarafından sıkça öneriliyor ve sağlık dolu faydalarıyla dikkat çekiyor. Ordu'da başlayan kivi hasadının veriminin oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Ordu, sadece fındık üretimiyle değil, aynı zamanda kivi yetiştiriciliği ile ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Kivinin lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı özellikleriyle de ön plana çıkması, bu meyveyi sofralarımızdan eksik etmememiz için bir sebep daha oluşturuyor.

KİVİNİN FAYDALARI NELER?

kivi-faydalari.webp

-Kivi, içerdiği yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden arındırır, kış aylarında enfeksiyonlara karşı etkili bir koruma sağlar.

-Sindirim sistemi için de oldukça faydalı olan kivi, içeriğindeki liflerle sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları düzenler. Bu özelliği sayesinde kabızlık gibi sindirim sorunlarını önler, sağlıklı bir sindirim sistemi sunar.

-Göz sağlığını korumak için kiviyi tercih etmek de doğru bir seçenek. İçerdiği zeaksantin ve lutein maddeleri, gözdeki zararlı ışınların neden olduğu hasarı azaltır ve göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

-Antioksidanlarla zenginleşmiş kivi, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Özellikle kolon kanseri riskini azaltıcı etkisiyle bilinen kivi, sağlıklı bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.

-Kivinin içeriğindeki potasyum, kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını destekler. Ayrıca, kolesterol seviyesini düşürücü etkisi de bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN