Gayrimenkul yatırımı yapmanın adımları

Gayrimenkul yatırımı yapmanın adımları

Gayrimenkul kelime anlamı olarak taşınmaz olup başka bir yere götürülemeyen maddi varlıklara verilen addır.

Gayrimenkul yatırımı yapılırken kişinin pek çok noktaya dikkat ederek hareket etmesi gerekir. Gayrimenkul yatırımı yapmanın adımları şu şekilde sıralanabilir.

18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olabilmek.
Gayrimenkulun yatırım türleri hakkında bilgi sahibi olabilmek.
Gayrimenkulun satın alınacağı lokasyonu araştırıp keşif yapabilmesi
Gayrimenkul yatırımı yapacağı bölgeyi tanıyarak daha avantajlı konumları kullanması
Yapacağı yatırımın avantaj ve dezavantajlarını önceden öğrenmesi
Yatırımı kredi yolu ile yapacak ise kredi notunu öğrenip bankalar ile görüşmesi gerekir.

Bu adımları yerine getirdikten sonra talep ettiği konuta sahip olup yatırım yapmaya başlayabilir.

GAYRİMENKUL YATIRIMININ TÜRLERİ NELERDİR?

Gayrimenkul Yatırımı Yapmanın için en önemli nokta gayrimenkul türlerini öğrenebilmektir. Gayrimenkul türleri 2 farklı gruba ayrılır. Bu gruplar arasından hangisine yatırım yapmaya karar verirseniz iyice araştırma yapmanız önerilir. Gayrimenkul yatırım türleri şu şekilde açıklanır.

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI

Sermaye piyasa kurulu tarafından kurulmuş olan bu grup yatırımcıların yaptığı tasarruf yolu ile sermaye kazanır. Halka arz olarak sunulan bu ortaklık ile yatırımcılar sahip oldukları hisse payı kadar kazanç sağlanır.
Ayrıca sadece tasarrufların yanı sıra kira ve alım satım gelirleri ile de yatırımcı kazanç sağlayabilir.

Bu yatırım türünde çok fazla maliyet harcamadan hisse senedi satın alarak gayrimenkul ortaklığı yapabilirsiniz. Çok düşük fiyatlara dahi hisse senedi bulabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece hisse senedi durumunu takip etmektir.

GAYRİMENKUL YATIRIM FONLARI

Bu yatırım türünün bir diğer adı EFT'lerdir. Yatırım Fonları aracılığı ile yine yatırım yaptığınız pay kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Yatırım Fonları ile Kira ve belli getiriler aracılığı ile kazanç sağlayıp payınızı yükseltme yoluna gidebilirsiniz. Bu sayede kazancınızı arttırmanız mümkün olacaktır.

Gayrimenkul Yatırımının en bilinen yolu alım satım olsa da bu süreçler arasında en uzun olanıdır. Ayrıca arsaya veya konuta yatırım yaparak da kazanç sağlamanız mümkün olsa da uzun vadede oldukça riskli bir yatırım olabilir. Bu nedenle yatırımcılar genel olarak yatırım fonlarını veya gayrimenkul ortaklıklarını kullanarak daha uzun vadede daha fazla kazanç elde etmektedir.

GAYRİMENKUL YATIRIMININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Gayrimenkul Yatırımının en avantajlı noktası sahip olduğunuz birikimi yatırdığınız zaman mutlaka kazanç ve değere dönüşmesidir.
Bir diğer nokta ise özellikle alım ve satım dönemlerinde büyük oranda kazançlar elde etmenizi sağlayabilir. Uzun yıllardır değerini yitirmeden sürekli olarak artan bir yatırım aracı olduğu için kazanç sağlamamanız mümkün değildir.

Özellikle ekonomik kriz ve ani para durumları gibi zor zamanlarda en büyük yardımcıdır. Belli bir zamandan sonra mutlaka kazanç sağlayan ve değer kazanan bir bölgede olması büyük avantajlar arasındadır.
Geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan biridir. Bu avantajlar sayesinde gayrimenkul yatırımı ile uzun vadeli kazançlar sağlamanız mümkün hale gelmiştir.

GAYRİMENKUL YATIRIMINI KİMLER YAPAMAZ?

Gayrimenkul Yatırımını hemen hemen herkes yapabilir. Oldukça geniş kapsamlı bir yatırım aracıdır. Elinde belli bir birikimi bulunan herkes gayrimenkul yatırımına katılıp belirli şartlar ile yatırım yapabilir. Ancak tapu işlemleri sırasında kişiden 18 ile 65 yaş aralığında olması talep edilir.

Bu yaş aralığında olmayan kişiler belli başvurular yaptıktan sonra gayrimenkul yatırımı yapabilir. 18 yaşına gelmemiş kişi herhangi bir aile bireyini temin göstererek gayrimenkul Yatırımını yapabilir.

Eğer kişi 65 yaşından büyük ise de belli bir vekil tayin ederek veya dava sonucu ile gayrimenkul yatırımı yapmaya hak kazanabilir. Bu şartların dışında gayrimenkul yatırımı yapabilmek için başka koşul aranmamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN