Genel kültürü manipülasyon için kullanmak

Genel kültürü manipülasyon için kullanmak

Özünde insanların yaşayışları hakkında bilgi sahibi olmaktır. Bugün dünyada yaşayan 7 milyardan fazladır. Her toplumun bir sosyolojisi her bölgenin topografyası ve kendine has bir düzeni vardır. Bunların tümü hakkında bir fikir ve bilgi sahibi olmanız sizi kültürü yüksek bir birey haline getirir.

Günümüzde yaşadığımız yüzyıl, bir bilgi çağıdır. Bilgi çağında güç yalnızca bilginin sahibinin elindedir. Eğer kendinizi toplumun üst sınıflarına taşımak istiyorsanız muhakkak öncelik olarak bilgiye erişmeli ve sonrasında bu bilgiyi yoğurmalısınız. Genel kültürü de bu çerçevede ele alıp bir yemek gibi düşününüz. Bir sebzeyi tek başına satarsanız bundan elde edeceğiniz kazanç ve verim o sebzeyi sizin gibi satanlarla eşdeğer olacaktır. Fakat siz bu sebzeden farklı bir şey ortaya çıkarır ve bir yemeğe katarsanız mutlaka size verimi daha yüksek olacaktır.

İnsanlar sosyal varlıklardır. Sosyal varlıklar olarak sürekli etkileşim içerisindedirler. Bu sözlü ve mimiklere dayanan etkileşimlerinizde karşınızdaki bireyleri etkilemenizin en doğrudan yollarından birisi onlara sattığınız dünya görüşleriniz ve bilgilerinizdir. Çünkü toplum her zaman farklı olanı irdeler ve tartışır. Gelelim sorumuza; genel kültür bir manipülasyon aracı olarak kullanılabilir mi? Şu ana kadar konuştuklarımızdan yola çıkarak kesinlikle kullanılabilir. Peki bunu nasıl bir manipülasyon aracına çevirebiliriz?

BİLGİNİN İNSANLARI YÖNLENDİRMESİ

İnsanları bir konu hakkında yönlendirmek kolaydır. Mevlana Celaleddin Rumi'nin; ''bir delil ile bin alimi yendim, bin delille bir cahili yenemedim.'' sözü muhakkak ki bir gerçeklik taşır. Çünkü insanlar özgüvenleri ve kibirlerinden dolayı yanıldıklarını kabullenmekten çekinirler. Eğer potansiyelinize güveniyorsanız ve bunu kendi lehinize kullanmak istiyorsanız bunun muhakkak bir yolları vardır.

Örneğin; yeni tanıştığınız ya da iş yapmak üzere olduğunuz bir insana iyi ve marka bir izlenim uyandırmak istiyorsanız, onun sizde uyandırdığı izlenimlerden yola çıkarak ve genel kültürünüzün size kattığı bilgiler eşliğinde karşınızdaki bireylerin fikirlerinde bir hareketlenme sağlayabilirsiniz. Bunun yolu yalnızca sahip olduğunuz bilgileri kendi hayatınıza empoze etmek ve bunu böyleymiş gibi yansıtmaktır.

Bugün size Ukrayna'da Shevchenko Park diye bir yer bulunduğunu ve bunun içerisinde bir eski Avrupa Türklerinin köy yaşantısına dair izler bulunduğunu söylesem, eğer sizin içinde bu mesele anlam ifade ediyorsa sizi etkilemiş olurum. Benim bilgi, donanım ve fikirlerimin etkileyici olduğunu düşünmeye başladığınızdan sonra ise yavaşça sizlere fikirlerimi empoze edebilirim. Tek yapmanız gereken daha çok okumak daha çok araştırmak ve doğru bilgiyi, doğru yerde ve doğru amaçta kullanmaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN