Görenler dişlerinizi yaptırdınız sanacak! Bu iki malzemeyi karıştırın, dişleriniz bembeyaz gülümseyin

Görenler dişlerinizi yaptırdınız sanacak! Bu iki malzemeyi karıştırın, dişleriniz bembeyaz gülümseyin

Dişlerimiz zamanla kahve, çay, sigara ve bazı yiyeceklerin neden olduğu lekelerle kararabilir. Peki, daha parlak ve beyaz bir gülümseme elde etmek için pahalı diş beyazlatma tedavilerine mi yönelmelisiniz? Aslında, evde doğal malzemelerle basit bir yöntem kullanarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Güzel bir gülümseme, özgüvenimizi artıran ve ilk izlenimlerimizi belirleyen önemli bir unsurdur. Dişlerimizin beyazlığı, bu gülümsemeyi etkileyen kritik bir faktördür. Diş rengini doğal yollardan beyazlatma yöntemleri arasında son zamanlarda oldukça popüler olan limon ve karbonat karışımının, gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorsanız, bu haberimiz sizin için!

LİMON VE KARBONATIN DİŞ BEYAZLATMADA ROLÜ

Limon ve karbonat, evde diş beyazlatma denemelerinde sıkça kullanılan doğal malzemelerdir. Limonun içindeki asit, diş yüzeyindeki lekeleri ve sararmaları gidermeye yardımcı olabilir. Karbonat ise hafif bir aşındırıcı olarak işlev görebilir, bu da diş yüzeyindeki lekelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu maddelerin kullanımı dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Yapmanız gereken tek şey belli miktar karbonatın üzerine birkaç damla limon damlatın ve macun haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra kendi oluşturduğunuz bu macunu dişlerinize fırça yardımı ile uygulayın. Yaklaşık 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın ve daha sonra temiz su ile ağız içini yıkayın.

dogru-dis-fircalama-teknigi-nasil-olmalidir-20200622180819.jpg

DİŞ MACUNUNA EKLENEN KARBONATLA DİŞ BEYAZLATMA

Sodyum bikarbonat veya popüler adıyla karbonat, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak, aynı zamanda diş beyazlatma konusunda da etkili bir şekilde kullanılabilir. Karbonatın dişlerinizi beyazlatma yeteneği, hafif aşındırıcı özelliklerinden kaynaklanır. Karbonat, diş yüzeyinde biriken lekeleri ve plakları nazikçe temizler, böylece dişlerin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlar. İkinci bir yöntem olarak yapmanız gereken tek şey diş fırçası üzerindeki macuna bir tutam karbonat eklemek. Macun ve karbonat ile dişlerinizde oluşan bakterileri daha net bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN