Göz altı morluklarını, kaz ayaklarını ve göz torbalarını azaltan 5 besini öğrenin kozmetik ürünlere para dökmeyin!

Göz altı morluklarını, kaz ayaklarını ve göz torbalarını azaltan 5 besini öğrenin kozmetik ürünlere para dökmeyin!

Yorgunken aynaya baktığımızda göz altı morlukları fark ederiz. Uzun uçuş yapmak, stresli bir hafta ya da uykusuz bir gece geçirmek göz altı morluklarının başlıca sebeplerindendir. Bu durum sadece bizi yorgun göstermez, aynı zamanda aşırı stres, kötü beslenme, hatta tükenmişliğin bir işareti olabilir. Peki gözaltı morluklarına hangi besinler iyi gelir?

Gözlerin altındaki koyu halkalar, kaz ayakları ve göz torbaları sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir ancak beslenmenize yapacağınız birkaç ekleme onları yumuşatmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, göz kozmetiklerine küçük bir servet harcamak yerine, göz çevrenizdeki hassas cildi korumak için aşağıdaki yiyecekleri deneyin. Blefaroplasti veya göz kapağı ameliyatı düşünüyor olsanız bile, yara izinin iyileşmesi ve en aza indirilmesi için sağlıklı bir göz kapağı derisi şarttır.

yaban-mersini-nedir.webp

1. YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, cildi gelişmiş glikasyon son ürünlerine karşı koruduğu gösterilen güçlü bir antioksidan olan antosiyaninler açısından zengindir. AGE'ler şeker-protein reaksiyonları sırasında oluşur ve cildimizin doğal iskelesi olan protein kollajeninin sertleşmesine ve hatalı biçimlenmesine neden olur. Tahmin edebileceğiniz gibi, cilt ne kadar çok YAŞ'a maruz kalırsa, o kadar çok kırışıklık ve kaz ayağı ortaya çıkar. Yaban mersini ayrıca mikrosirkülasyonu teşvik eder. Bu meyveler gözlerinizin etrafındaki küçük kılcal damarlardaki kan akışını iyileştirerek koyu halkalara yardımcı olabilir.

kavunun-faydalari-533253-1.jpg

2. KAVUN

Kavun, göz altındaki koyu halkaların görünürlüğünü azaltmak isteyenlere yardımcı olduğu gösterilen güçlü bir antioksidan olan C vitamini açısından zengindir. Bilim adamları, vitaminin bu etkileri, göz kapağı derisi dermisini kalınlaştırarak ve tıkanmış kanın neden olduğu siyahımsı rengi gizleyerek gösterebileceğini düşünüyorlar.

İpucu: Kivi, papaya, çilek ve greyfurt, portakal ve mandalina gibi narenciye meyvelerinden de bol miktarda C vitamini alabilirsiniz.

narin-faydalari-nelerdir-nar-kabugu-hangi-hastaliklara-iyi-gelir-1631786497-6706.webp

3. NAR

Bir fenolik bileşik ve güçlü bir antioksidan olan ellagik asit bakımından zengin olan nar, cildi dış stres faktörlerine ve reaktif oksijen türlerine karşı koruyabilir. Araştırmalar, meyve özünün, kolajen yıkımını destekleyen enzimleri baskılayarak ve epidermisi kalınlaştırarak cildin esnek kalmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Nar ayrıca cildi iltihaplanmaya ve UV ışınlarına karşı korur.

İpucu: Şekerli nar sularına karşı dikkatli olun. Bunlar aslında AGE'lerin oluşumunu destekleyebilir.

basliksiz-12.jpg

4. PİRİNÇ KEPEĞİ

Pirinç kepeği duydunuz mu? Pirinç işlemesinden elde edilen bu ortak ürün, kusursuz cilt arayışıyla tanınan Japon kadınları tarafından çağlar boyunca kullanılmaktadır. Pirinç kepeğini özel yapan şey, iki muhteşem antioksidanla dolu olmasıdır: E vitamini ve steroller ve ferulik asit kombinasyonundan oluşan gama-orizanol, iki bitkisel besin. E vitamini ve gama-orizanol iltihabı hafifletmek ve kırışıklıkların görünümünü yavaşlatmak için birlikte çalışır. Hepsi bu değil; pirinç kepeği, ince kan damarlarındaki ve göz çevresindeki hassas dokulardaki dolaşımı iyileştirerek göz çevresindeki koyu halkaları ve şişliği azaltabilir.

İpucu: En sevdiğiniz yiyeceklerin üzerine kepek serpin. Gözleme hamuru veya tahıl gevrekleri harika bir tada sahiptir.

6345cf4079da3e1d08709288.webp

5. ÇAY

İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü engellemek için beyaz, yeşil, siyah veya kırmızı çayı deneyin. Bu çaylar, cildinizi UV ışınlarına ve serbest radikallerin neden olduğu hasar veya iltihaplanmaya karşı koruyabilen antioksidanlarla yüklüdür. Ayrıca gözlerinizin etrafındaki kan dolaşımını da iyileştireceklerdir.

Bu yiyeceklerin hızlı bir çözüm olmadığını ve zayıf bir diyetiniz varsa, günlük olarak yeterince su içmiyorsanız ve düzenli egzersiz yapıyorsanız, ellerinden gelenin en iyisini yapmayacaklarını belirtmek önemlidir. Bedeninize gelince her şey birbiriyle bağlantılıdır, onu besler ve iyi davranırsanız sizin için parlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN