Bu besinleri tüketenler yavaş yavaş ölüyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Bu besinleri tüketenler yavaş yavaş ölüyor! Ağzınıza bile sürmeyin

İçindekilerini bilmeden tükettiğimiz bazı gıdalar, yavaş yavaş ömrümüzden çalabiliyor. Peki hangi gıdalar, düzenli kullanımda yaşam süresini azaltıyor?

Besinler, hayat kalitesini belirlemede hiç kuşkusuz önemli bir rol alıyor. Bazı besinlerin vücudumuza etkisi olumluyken bazıları ise hayatımızdan çalabiliyor. Bu sebep ile hangi gıdayı tüketip, tüketmeyeceğimiz daha kaliteli ve uzun bir yaşam için son derece önemli.

Günümüzde her an elimizin gittiği öyle besinler var ki bunları düzenli kullandığımızda yaşam süremizin azalması bilim insanları tarafından kanıtlandı. İşte o besinler...

MARGARİN

Gerçekleştirilen araştırmalar sonucu en ölümcül gıdalar arasında ilk sıralarda yer alan margarin, sentetik ve yapaydır. Kan değerleri üzerindeki olumsuz sonuçları olduğu bilinen margarin, düzenli kullanımda kalp rahatsızlıklarına sebep olabilir. Kullanımda kolesterol oranını yükseltirken kilo vermeye engel olan gıdalar arasında yerini koruyor. Margarin aynı zamanda yeni doğum yapmış annelerin sütünü de azaltabilir. Vücut tarafından enzimlenmeyen margarin, karaciğer ve akciğerde kalıplaşır.

margarin.jpg

İŞLENMİŞ GIDALAR

Yaşam süresini kısaltan sucuk, salam ve cips gibi işlenmiş gıdalar, yüksek miktarda trans yağ içeriyor. Yüksek miktarda trans yağ ise kalp ve damar hastalıklarına sebep olur. Uzun raf ömrü için kimyasal içeren işlenmiş gıdalar, bağımlılık yaparken hormonal dengeyi de altüst eder.

islenmis.jpg

HAZIR ÇORBALAR

Besinlerin kuru hallerinin içinde bulunduğu hazır çorbalar, yaşam kalitesini bir hayli düşürebilecek gıdalar arasında bulunuyor. Uzun raf ömrü için bolca kimyasalların bulunduğu hazır çorbalar, metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk meydana getirebilir. Kalp ve damar rahatsızlıklarına sebep olan hazır çorbalar, kanser ve metabolitik sendrom gibi bazı rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor. Zorunlu hallerde bile tüketilmemesi gereken hazır çorbaların içinde yüksek miktarda Çin tuzu da mevcut.

hazir.webp

ŞEKER

Vücutta kaybolmadığı bilinen şekerin hem fiziksel hem de biyolojik olarak zararları vardır. Fiziksel olarak cildin kırışmasını hızlandıran şeker, insülin direncini bir hayli zora sokar. Kötü besin sınıfındaki şeker, obeziyete neden olurken kanser riskini artırır. Karaciğeri de yağlandıran şekerden daha kaliteli bir hayat için uzak durun.

seker.jpg

NOODLE

Son yıllarda bir hayli çok tüketilen hazır gıdalar arasında bulunan noodlelar da, yaşam kalitesini bir hayli düşürürken ömrü de kısaltan gıdalar arasında yerini alıyor. Kore mutfağında çok sevilen noodlelar, uzun raf ömrü için bir hayli kimyasala maruz kalır. Bağırsaklar tarafından enzimlenemeyen noodle, fazla kilolara da neden olur.

noodle.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN