Bu önemli 5 gıdayı öğrenin saç dökülmesinin önüne geçin! Bu besinleri tüketerek her daim genç görünün!

Bu önemli 5 gıdayı öğrenin saç dökülmesinin önüne geçin! Bu besinleri tüketerek her daim genç görünün!

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak çok fazla saç dökülmesi yaşadığınızda önlemini almakta geç kalmamalısınız. Peki saç dökülmesini engelleyen ve saç uzamasını teşvik eden gıdalar nelerdir?

Saç dökülmesi genellikle genetik kökenli olmakla birlikte çeşitli hastalıklardan dolayı da yaşanabilmektedir. Bunun yanında geçici hastalıklar sinüzit, enfeksiyon, bağırsak paraziti saç dökülmesini tetiklerken B12, magnezyum, çinko ve demir eksikliği de saç dökülmelerine yol açar. İşte saç dökülmesini engelleyen o besinler...

blk-4.png

1. BALIK

Balık, saç sağlığını iyileştiren protein ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Yayınlanan bir araştırma, uskumrudan elde edilen balık yağının dermal papilla hücrelerini uyardığını ve anagen (saç döngüsünün büyüme aşaması) yollarını aktive ederek saç büyümesini desteklediğini gösterdi. Başka bir çalışma, omega-3 yağ asitleri açısından zengin balık yağı takviyesinin saç büyümesini desteklediğini ve saçın incelmesini azalttığını gösterdi.

kirmiziet-min.jpg

2. YAĞSIZ SIĞIR ETİ

Yağsız bir sığır eti, sağlıklı saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan demir, çinko, selenyum, vitaminler ve biyolojik olarak yararlı proteinler açısından zengindir. Kore Tıp Bilimi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, demir eksikliği ile saç dökülmesi arasında ters bir ilişki olduğunu gösterdi.

org-kabuklu-ceviz-kg847.jpg

3. CEVİZ

Ceviz, sağlıklı ve gür saçlar için gerekli olan besinler olan omega-3 yağ asitlerini içerdiğinden “saç gıdası” olarak bilinir. Ayrıca saç büyümesi için önemli olan protein ve makro mineraller açısından da zengindirler. Ceviz ayrıca saç büyümesini uyaran ve saç dökülmesini azaltan çinko, demir, selenyum ve B1, B6 ve B9 vitaminlerini içerir. Ayrıca saçı güçlendiren ve saç derisi sağlığını koruyan biotin, E vitamini, protein ve magnezyum içerirler. Bu vitamin ve minerallerin eksikliği saç dökülmesine neden olur.

org-kavrulmus-badem-kg862.jpg

4. BADEM

Badem magnezyum, selenyum, protein, doymamış yağ asitleri ve vitaminler açısından zengindir. Çalışmalar, magnezyumun saç köklerini uyaran farklı metabolik reaksiyonların bir kofaktörü olarak hareket ettiğini göstermiştir. Saçları güçlendirmek ve sağlıklı saç büyümesini korumak için günde 4-5 ıslatılmış badem tüketin.

yasam-kaynagi-yagli-tohumlar-1.jpg

5. TOHUMLAR

Tohumlar, özellikle ayçiçeği tohumları, androgenetik alopesiyi önlemede etkili olan ve sağlıklı saç büyümesini destekleyen beta-sitosterol açısından zengindir. Keten tohumları zengin omega-3 yağ asitleri kaynaklarıdır ve deniz ürünlerine bir alternatiftir. Rhesus maymunları üzerinde yapılan bir araştırma, omega-3 yağ asitlerinin saç derisini iyileştirdiğini ve erken saç dökülmesini önlediğini gösteriyor. Keten tohumlarını ıslatın ve öğütün ve meyve sularına, salatalara veya tatlılara ekleyin. Ayrıca smoothie veya fıstık ezmesi üzerine serpebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN