Gülümsemenin inanılmaz faydalarını öğrenince şok olacaksınız! İşte bir gülüşün sağlığa 6 faydası

Gülümsemenin inanılmaz faydalarını öğrenince şok olacaksınız! İşte bir gülüşün sağlığa 6 faydası

Bir gülümsemenin sosyal ve psikolojik etkileri hakkında çok şey bilinmektedir. İnsanların daha misafirperver ve cana yakın görünmesini sağlar. Bazı araştırmalar, bir gülümsemenin kişiyi daha zeki ve hatta güvenilir gösterebileceği konusunda hemfikirdir...

Sık sık gülümsemenin insan sağlığp açısından son derece faydalı olabileceğini pek çok kişi bilmiyor. Gülümsemek sadece bir tür ruh hali yükselticisi olabilir, ama aynı zamanda hayatınızı uzatabilir. Gülümsemenin sağlığınıza nasıl fayda sağladığını öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin! işte gülümsemenin sağlık için inanılmaz faydaları.

YÜKSEK RUH HALİ

Kendinizi kötü hissediyorsanız, muhtemelen depresyon veya anksiyete yaşıyorsanız, bir gülümseme bu ruh halini yükseltmeye yardımcı olabilir. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, moraliniz bozukken bile yüzünüzü gülümseten şeyler yapmaya kendinizi zorlamak, daha olumlu düşüncelere sahip olmanıza ve olumsuzlukları göz ardı etmenize yardımcı olabilir.

Yani kötü bir gün mü geçiriyorsun? Bir doz gülümseme hiçbir şeye mal olmaz!

1-013.jpg

GÜLÜMSEME STRESİ AZALTABİLİR

Stresli misin bir gülümseme öneriyoruz! Ruh halinizden bağımsız olarak daha sık gülümserseniz, vücudunuz stresle daha etkili bir şekilde baş edebilecektir.

Araştırmalara göre, stresli sorunlarla uğraşırken bile düşük kalp atış hızının, bir kişinin ne kadar gülümsediğinin izlenebileceğini ortaya koydu. Yüksek kalp atış hızı sağlık için tehlikelidir, gülümsemek çoğu zaman çare gibi görünmektedir.

BAŞKALARIYLA GELİŞTİRİLMİŞ İLİŞKİ

Sık sık gülen tiplerdenseniz, aslında sizinle ilişki kurmak çok daha kolay. 2010'da yapılan bir araştırma, daha iyi evliliklerden hoşlanan veya başkalarıyla daha sağlıklı ilişkilere sahip olanların genellikle sık sık gülümseyen kişiler olduğu gerçeğine güven verdi.

GÜLÜMSEMELER AĞRILARI AZALTABİLİR

Kulağa tuhaf gelebilir ama gülümsemek ağrıyı hafifletmekle ilişkilendirilebilir. Açıklamara göre güldüğünüzde vücudunuz doğal ağrı kesiciler salgılıyor. 2012'de yapılan bir araştırmaya göre, sosyal kahkaha bir kişinin ağrı eşiğini artırmaya yardımcı olabilir.

Yani fiziksel veya psikolojik acı çekiyorsanız, dışarı çıkıp biraz eğlenmeli ve kahkaha atmalısınız.

3-002.jpg

BİR GÜLÜMSEME BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bunun bir gülümsemeyle ilişkilendirilecek başka bir garip şey olduğunu düşündüğünü biliyorum. Yine de doğrudur. Araştırmalar, güldüğünüzde veya gülümsediğinizde beyninizin hastalık ve stresi hedef alan hormonlar üretmesini tetiklediğini onaylıyor. Sonuç olarak olumsuz düşünceler bu hormonların üretimini azaltarak vücudunuzun bağışıklığını azaltacaktır. 2015 yılında yapılan bir araştırma, bebeklerini yeni dünyaya getiren kadınların güldüğü veya gülümsediği zaman, bağışıklık tepkilerinin arttığını buldu.

KAN BASINCINI DÜŞÜRMEK

Yapılan bir araştırmaya göre, gülümseme sürecinin kalp atış hızındaki artışla başladığını gösterdi. Kısa bir süre sonra kaslar sakinleşmeye başlar ve kalp atış hızı ve buna bağlı olarak kan basıncı düşer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN