Günde 1 çay kaşığı için mucizeye tanık olun! Bedavadan biraz pahalı mucize tedavi

Günde 1 çay kaşığı için mucizeye tanık olun! Bedavadan biraz pahalı mucize tedavi

Türkiye'deki her iklim bölgesinde yetişen sarı kantaron, Anadolu’da binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu, yaraotu, kuzukıran isimleriyle de bilinir. Cilt sorunlarından sindirim sistemine kadar birçok problemi ortadan kaldırmak için kullanılan sarı kantaron, ılıman ve tropik iklim bölgelerinde kendiliğinden yetişir. İşte sarı kantoron yağının mucizevi faydaları...

Sarı çiçekleriyle bilinen sarı kantaron bitkisi Türkiye'deki her iklim bölgesinde yetişebilmektedir. Türkiye’de 96, dünyada 400 ve Avrupa’da 10 türü olan, Asya, Avrupa, Avustralya ve Amerika kıtasının bir bölümünde yetişen sarı kantaron, Anadolu coğrafyasında binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu, yaraotu, kuzukıran isimleriyle de bilinir.

Sarı kantaron bitkisinin, cilt sorunlarından sindirim sistemine kadar birçok problemi ortadan kaldırmak için kullanıldığı bilinmektedir. İşte Ilıman ve tropik iklim bölgelerinde kendiliğinden yetişen sarı kantaron bitkisi ve sarı kantaron yağının kullanım alanları mucizevi faydaları...

SARI KANTARON NEREDE YETİŞİR?

Türkiye’de 96, dünyada 400 ve Avrupa’da 10 türü olan sarı kantaron Asya, Avrupa, Avustralya ve Amerika kıtasının bir bölümünde yetişir. Türkiye’de ise başta Ege Bölgesi ve Akdeniz olmak üzere iç bölgelerde de yetişir. Dünyadaki sarı kantaron türünün 46’sı yetiştiği bölgenin iklimsel veya bölgenin yapısına göre şekilleniyor. Sarı kantaron bitkisi dünyanın ılıman ve tropikal bölgelerindeki yol kenarlarında, akarsu kenarlarında, kalkerli arazilerde, ormanlarda, bataklık ve sahillerde, kayalık bölgeler ile ekim yapılmamış arazilerde kendiliğinden yetişiyor.

Sarı kantaron yağının kullanım alanları ve muhteşem faydaları

SARI KANTARON YAĞI FAYDALARI

Yapılan araştırmalarda sarı kantaron yağının güneş yanıkları, yaralar, cilt üzerindeki yüzeysel morluklara iyi geldiği belirlenmiştir. Naftodiantronlar (hiperisin) ve fluroglisinoller gibi antioksidan, antienflamatuar, antikanser ve antimikrobiyal içermesi nedeniyle sarı kantaronun yara iyileştirici ve ağrı kesici etkisi de bulumaktadır.

- Depresyona bağlı belirtilerin hafiflemesini sağlar. Hafif ve orta dereceli depresyon tedavileri için kullanılabiliyor.

- Kaygıyı azaltarak rahatlama sağlıyor. Vücudu gevşetici etkisi olduğu için kaygı belirtilerini azaltarak atakların önüne geçiyor.

- Menopoza bağlı belirtilerin azalmasını sağlıyor. Menopozun belirtilerinden olan sıcak basması sorununu ortadan kaldıran sarı kantaron yağı, bu dönemde ortaya çıkan duygu durumların düzeltilmesine yardımcı olabiliyor.

- Adet öncesi sendromu (PMS) sancılarını hafifletiyor ve kan sulandırma gibi yan etkiler göstermiyor.

- Sigara bırakma konusunda yardımcı bir bitki.

- Viral enfeksiyonların tedavisinde doğal bir ilaç olarak veriliyor.

- Cildin nemlendirilmesini sağlıyor ve cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyor.

- Mide rahatsızlıklarında da kullanılıyor. Migren, baş ağrısı ve siyatiğe iyi geldiği düşünülüyor.

Sarı kantaron otu nedir? Sarı kantaron otunun faydaları nelerdir? Sarı kantaron otu ne işe yarar, nasıl kullanılır?

1 ÇAY KAŞIĞINI GEÇMEMELİ

Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalı. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabiliyor. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır. Cilt ve saçlı derinin kuruyarak zarar görmemesini sağlayan sebum, derinin dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırıyor. Cilt eğer hassas ve alerjik reaksiyonlara yatkınsa, kantaron yağı haftada 1-2 günden daha sık kullanılmamalı.

Sarı kantaron yağı eğer içilecekse miktarın günde 1 çay kaşığını geçmemesi gerekir. Bu bir çay kaşığı kantaron yağı doğrudan içilebileceği gibi ılık suya da eklenerek tüketilebilir. Günde bir çay kaşığı içilen sarı kantaron yağının şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları ile mide rahatsızlıklarını önlediği, gastrite bağlı ağrıları azalttığı belirlenmiştir. Akne, egzama ve sivilceler ile hemoroid, boğaz, yutak, deri ve mukoza zarının iltihaplanmasına neden olan bakteriyel ve viral enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğu düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN