Günlük eşyalarımızı temizlemenin doğru yolunu öğrenince paranız cebinize kalacak

Günlük eşyalarımızı temizlemenin doğru yolunu öğrenince paranız cebinize kalacak

Günlük eşyaların nasıl düzgün bir şekilde yıkanacağını en başından bilmek, onlardan çok daha uzun süre keyif almanızı sağlayacaktır. Bazen en iyi seçenek makinede yıkamaktır. Ama yine de almamız gereken birçok önlem var ve haberimizde doğru malzemeleri kullanarak daha keyifli bir yıkama deneyimi sağlayabilir.

Her gün düzenli olarak kullandığımız eşyalarımızın birde temizliği ve bakımı var. Temizlik denilince ilk akla gelen çamaşır makinesi oluyor ama bazı durumlarda, eşyaların zarar görmesini ve renklerinin çok çabuk solmasını önlemek için elde yıkamak gerekir. Haberimizde her durumda hangi yöntemleri seçeceğinizi ve eşyalarınızı yıkamak ve ardından en iyi sonuçlarla kurutmak için hangi adımları atmanız gerektiğini bulduk.

renkli-havlular.jpg

1. Havlular

Çamaşır makinenizde mümkün olan en sıcak su ayarını kullanarak havlularınızı ayrı yıkayın. Bir bardak sirke ekleyin ve şimdilik herhangi bir deterjan veya yumuşatıcı kullanmayın. Her şey iyice karıştıktan sonra makineyi durdurun ve havluları yaklaşık bir saat kadar ıslatın. Ardından makineyi tekrar açın ve yıkama döngüsünün tamamlanmasına izin verin.

Bu sırada bir bardak daha sirke ve her zamanki yumuşatıcınızı ekleyin. Diğer bir seçenek de sirkeyi biraz limon suyuyla değiştirmektir, bu da size çok yumuşak, temiz havlular verebilir. Makineyi yeniden başlatın. Ve her şey bittikten sonra havluları hemen kurutucuya koyun.

kot-pantolonlar-nasil-yikanmalidir-1200x720.jpg

2. Kotlar

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki kotlarınızı çok sık yıkamanıza gerek yok. Aslında, bunu yapmak oldukça hızlı bir şekilde solmalarına neden olabilir. Bu nedenle, üzerlerinde gerçekten kötü lekeler olmadığı sürece her 4 ila 6 haftada bir tamamdır.

Yıkamadan önce kotları ters çevirin, böylece renklerini daha fazla koruyabilirler. Renk koruyucu bir deterjan veya sirke kullanın ve mümkün olan en düşük sıkma devrini ve sıcaklığı kullanın. Makinenizde nazik bir yıkama veya elde yıkama seçeneği varsa , bunları kullanmaktan çekinmeyin.

152241.jpg

3. Yeniden kullanılabilir alışveriş çantaları

Alışveriş çantaları farklı malzemelerden yapıldığı için öncelikle etiketi kontrol edin. İyi haber şu ki, çoğu pamuklu ve kanvas alışveriş çantası bir makinede yıkanabilir. Mümkün olan en sıcak suyu ve normal deterjanı kullanın .

Plastik poşetleri ılık suda elde yıkayınız. Torbayı köşelere gelecek şekilde ters çevirin, 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin ve 15 dakika bekletin. Saklamadan önce tamamen kurulayın. Lavabonun yanında değilseniz, dezenfekte edici mendil kullanmayı deneyin ve çantanızın kurumasını bekleyin.

800x420-spor-ayakkabi-nasil-temizlenir-spor-ayakkabi-temizleme-yontemleri-1538214647887.jpg

4. Ayakkabı

Tabii ki ilk başta, kiri ve yüzey kalıntılarını nemli bir bezle temizleyin ve tabanları ılık, sabunlu suyla yıkamadan önce bir diş fırçasıyla temizleyin. Tabanlık ve bağcıkları çıkarın ve her şeyi ayrı ayrı çamaşır makinesine koyun.

Ayakkabıları file bir torbaya koyun ve koruma için kapatın. Oldukça soğuk veya ılık suyla nazik döngüye ayarlayın. Sıcak su, yapışkan bağların zayıflamasına, çatlamasına veya erimesine neden olur. Daha sonra sadece daha fazla kir çekecek bir kalıntı bırakabileceğinden yumuşatıcı da kullanmayın.
Yıkama işleminin sonunda ayakkabıları açık havaya çıkarın ve giymeden önce en az 24 saat kurumasını bekleyin. Kurutma makinesi kullanmayın bu yalnızca ayakkabılarınıza zarar verir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN