Hababam Sınıfı Müzesi nerede, nasıl gidilir? İşte Adile Sultan Kasrı adresi

Hababam Sınıfı Müzesi nerede, nasıl gidilir? İşte Adile Sultan Kasrı adresi

Hababam Sınıfı Müzesi giriş ücreti 2021 yılında 5 TL olarak belirlendi. Haftanın her günü açık olan Adile Sultan Kasrı'nda bulunan Hababam Sınıfı Müzesi, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. İşte, Hababam Sınıfı Müzesi hakkında bilgiler...

Yeşilçam'ın kült filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı'nın çekimleri İstanbul'daki Adile Sultan Kasrı'nda yapıldı. 1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yaptırılan tarihi kasır, günümüzde düğün fotoğrafçılığı için kullanılmasının yanı sıra restoran olarak da hizmet veriyor. Adile Sultan Kasrı'nda sadece Hababam Sınıfı'nın çekildiği oda, müze olarak kullanılıyor.

x1020923-620x413-1-jpg-pagespeed-ic-f-ojphifza-1.jpg

HABABAM SINIFI MÜZESİ NEREDE?

Hababam Sınıfı'nın yer aldığı Adile Sultan Kasrı, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu içinde yer alıyor.

Adile Sultan Kasrı'nda müze olarak kullanılan Hababam Sınıfı'nın çekildiği odada; dönemin sıraları, tahtaları, sobası ve birçok oyuncunun fotoğrafları bulunuyor.

Odaya ilk girdiğinizde sizi ilk karşılayan şey; sağ tarafta soba içinde kopya çekmeye çalışan Güdük Necmi ve onu yakalayan Mahmut Hoca heykelleri oluyor. Bunun yanı sıra müzede Hafize Ana, İnek Şaban, Damat Ferit, Külyutmaz Hoca heykelleri de yer alıyor.

HABABAM SINIFI MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Üsküdar'da bulunan Hababam Sınıfı Müzesi'ne toplu taşıma aracıyla gitmek mümkün.

Hababam Sınıfı Müzesi'ne otobüs ile gitmek için; İETT'nin 11T, 14C numaralı otobüslerini ve metrobüs hattında 'Altunizade' durağını kullanabilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi'ne metro ile gitmek için; M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattında 'Bağlarbaşı' istasyonunda inmek gerekiyor.

Hababam Sınıfı Müzesi'ne minibüs-dolmuş ile gitmek için; C-57 ve C-76 kodlu minibüs hatlarını kullanabilirsiniz.

202-adile-sultan-kasri-uskudar-600x400.jpg

HABABAM SINIFI MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Adile Sultan Kasrı'na giriş ücretsiz. Fakat filmlerde Hababam Sınıfı olarak kullanılan odaya giriş için kişi başı 5 TL ödemek gerekiyor. Tam-indirimli ayrımı bulunmuyor. Hababam Sınıfı filmlerinde görülen yatakhane, yemekhane, tuvalet gibi mekanlar da aynı binada yer alıyor fakat koronavirüs salgını dolayısıyla Adile Sultan Kasrı'nın zemin katı dışında diğer katlara çıkılamıyor.

HABABAM SINIFI MÜZESİ KAÇA KADAR AÇIK?

Hababam Sınıfı Müzesi ziyaret saatleri, haftanın 7 günü saat 09.00 ile 17.00 arası olarak belirlenmiş durumda. Adile Sultan Kasrı'na kendi araçlarıyla gelenler Validebağ Korusu'nun içine araçlarını 10 TL karşılığında park edebiliyor.

HABABAM SINIFI MÜZESİ AÇIK ADRES

Altunizade Mahallesi, Tophanelioğlu Caddesi, No: 19, PK: 34662, Üsküdar-İstanbul

Telefon: 0216-325-64-44

2021-11-25-143712.jpg

HABABAM SINIFI MÜZESİ'Nİ GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN