Hem ucuz, hem de çok sağlıklı! 10 liralık alsanız bile aylarca yeter! O mucizevi bitkinin çayı tam bir şifa deposu

Hem ucuz, hem de çok sağlıklı! 10 liralık alsanız bile aylarca yeter! O mucizevi bitkinin çayı tam bir şifa deposu

Soğuk kış günleri yaklaşırken sağlığımızı korumak için çeşitli yollara başvuruyoruz. Bu bitki ise hem ucuz, hem de çok sağlıklı! 10 liralık alsanız bile sizi aylarca götürür! O mucizevi bitkinin çayı şifa deposu! İşte kışın sizi bomba gibi yapacak o bitki çayı...

Ülkemizde pek bilinmeyen ancak oldukça faydalı bir bitki olan hibiskus çayı, doğru şekilde kullanıldığında sağlığınıza birçok fayda sağlar.

Medine gülü ya da narçiçeği olarak da aktarda satılıyor. 5-10 liralık hibiskus çayı, sizi aylarca götürecek. Hem uygun hem de çok faydalı bir çay olarak biliniyor.

HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

hibiskus-cayi-ne-ise-yarar2.jpg

-Hibiskus çayı, bazen Medine gülü veya narçiçeği olarak da adlandırılır ve aktarlarda kolayca bulunabilir. Hem ekonomik hem de sağlığınıza faydalı bir bitki çayıdır. İşte hibiskus çayının faydaları:

-Hibiskus çayı, içerdiği bitkisel demir ile kansızlık ve demir eksikliği sorunlarını giderir. Bu, kilo verme sürecini hızlandırır. Ayrıca C vitamini içeriği sayesinde yağ yakımını artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Hibiskus çayı kan şekerini dengeleyebilir ve tatlı krizlerini önler. Özellikle tatlı yeme isteğini azaltmaya yardımcı olur.

-Hibiskus çayı, ödem söktürücü özelliği ile karın şişkinliğini giderir ve kilo verme sürecini hızlandırır.

-Hibiskus çayı tansiyonu düşürmeye yardımcı olur ve yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar için bitkisel bir çözüm sunar.

-Hibiskus çayının kansere karşı koruyucu etkileri olduğu biliniyor.

-Hibiskus çayı, sindirim sistemini çalıştırır ve kabızlık sorununu iyileştirir.

-Hibiskus çayı, cildi yeniler ve yaşlanmayı geciktirir.

-Hibiskus çayı, akciğerleri temizler ve sigara gibi zararlı etkileri hafifletir.

HİBİSKUS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

hibiskus-cayi-ne-ise-yarar3.webp

Hibiskus çayını hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz: 1 su bardağı kaynamış sıcak suya 1 çay kaşığı hibiskus ekleyin ve 5 dakika demlemeye bırakın. Daha fazla lezzet için tarçın, limon kabuğu veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz. Günde sabah ve akşam olmak üzere 2 fincan hibiskus çayı içebilirsiniz.

Ancak hibiskus çayı bazı durumlarda kullanılmamalıdır. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde tüketilmesi önerilmez. Ayrıca tansiyon ve kolesterol ilaçları ile etkileşime girebilir, bu nedenle düzenli ilaç kullanan kişiler doktora danışmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN