Her derde deva olan sirkeyi burada sakın kullanmayın! Bu eşyaları değdiği an felaketi getiriyor: İşte o eşyalar

Her derde deva olan sirkeyi burada sakın kullanmayın! Bu eşyaları değdiği an felaketi getiriyor: İşte o eşyalar

Sirke mükemmel bir temizlik maddesidir. Ancak sirke ile yıkanmaması gereken yerler de vardır. Bazı eşyaların sirke ile temizlenmesi zararlıdır.

Sirke dünyanın en iyi temizlik ürünlerinden biridir. Doğal ve etkilidir. Birçok ev hanımı gereksiz kimyasallar yerine sirke kullanır.

Sirke inatçı lekelerin bile çıkarılmasında etkilidir. Sirke kullanmak bütçenizi de korur. Ucuz ve etkilidir. Ancak sirke ile temizlik yaparken dikkatli olun. Uzmanlar sirke ile temizlemenin bazı eşyalara zarar verebileceğini söylüyor.

Burada sizler için sirke ile asla yıkanmaması gereken eşyalarla ilgili bir içerik paylaşmak istiyoruz.

sirkenin zarar verdiği eşyalar

ÜTÜ

Ütünün haznesine sirke koymayın. Cihazda kalıcı dahili hasar meydana gelebilir. Asit astara saldırır ve metal parçalara zarar verir. Birisi sirkenin ütü için faydalı olduğunu söylediğinde, sizi yanılttığını bilirsiniz.

MUTFAK TEZGAHI

Taş tezgahların dahs güzel görünmesi sizi mutlu ediyorsa sirkeden kaçınmalısınız Asitler mermer ve kireç taşı gibi doğal taşları matlaştırır ve matlaştırır. Sirke ayrıca mutfak tezgahlarına da zarar verebilir.

sirkenin zarar verdiği eşyalar

BULAŞIK MAKİNESİ

Bulaşık makinesine sirke eklemenin bulaşıkları daha iyi temizlemeye yardımcı olacağına inanılıyor. Ama bu tehlikeli bir uygulamadır.

Yönetici Larry Ciufo, CR'yi test edenler, sirkenin su filmini kaldırıp kaldıramayacağını görebilmek adına bir bulaşık makinesi laboratuvarında denediklerini söylüyor. "Eskiden hiç yoktan iyiydi ama artık gerçekten işe yarayan özel olarak formüle edilmiş bulaşık makinesi deterjanları var." diyen Ciufo, airke, kireci gidermede etkisizdir ve bazı bulaşık makinesi üreticileri, asetik asidin cihazların içindeki kauçuk parçalara zarar verebileceği konusunda uyarıyor.

BİLGİSAYAR VE TV EKRANI

Doğru oranlarda su ile karıştırıldığında sirke, camlarda iz bırakmamak için harikadır. Ancak bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda, tabletlerde veya TV'lerde kullanılmadığı takdirde bu cihazlara zarar verebilir. Üretici, ekranın eriyebileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca televizyonunuzda kalıcı lekelere neden olabilir.

,sirkenin zarar verdiği eşyalar

KÜÇÜK EV ALETLERİ

Sirke, blender, kahve makinesi ve tost makinesi gibi çoğu küçük mutfak aletinin plastik ve cam yüzeylerini temizleyebilir, ancak sirke kauçuk veya metal parçaları aşındırabilir, bundan kaçının. Buna paslanmaz çelik de dahildir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Bazı kaynaklar çamaşır makinesinde sirke kullanılmasını önermektedir. Ama bu tehlikeli bir uygulamadır. Çamaşır makinesinde kullanılan sirke çamaşır makinesine zarar verebilir. Sirke bazen yumuşatıcı olarak veya giysilerdeki lekeleri ve kokuları gidermek için kullanılır.Ancak bazı çamaşır makineleri ve bulaşık makineleri lastik contalara ve hortumlara zarar verebilir ve sızıntı yapmalarına neden olabilir. Önden yüklemeli çamaşır makineleri özellikle sirke hasarına karşı hassastır.

Gördüğünüz gibi, çoğu durumda sirke kullanmak mantıklı değil, ancak bazı maddeler için mantıklı. Sirkenin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için bu eşyalarda sirke kullanmayınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN