Her gün bir damla sürün: Saçları sırma gibi yapıyor! Doğanın bize sunduğu bir mucize

Her gün bir damla sürün: Saçları sırma gibi yapıyor! Doğanın bize sunduğu bir mucize

Bitki özlü doğal yağlar, saçı hem kepekten kurtarıyor hem saç dökülmesini en aza indiriyor. Sırma saçların sırrı meğer o doğal yağda saklıymış. Peki, saçı en iyi hangi yağ besler? Saçların gürleşmesi için hangi yağlar kullanılır? Saçı beslemek için ne yapmak lazım? İşte, saçı besleyen doğal yağ...

Saç bakımına önem verenler doğal yağları sıklıkla tercih ediyor. Bitkisel yağlar sayesinde saçlar sağlıklı bir şekilde besleniyor ve uzuyor. Sırma saçlara sahip olmak herkesin hayali fakat bunun için dökülmeyen ve kepeksiz saçlar olması mühim. Saçı hızlı uzattığı bilimsel olarak kanıtlanan jojoba yağını şampuandan sonra kullanabilirsiniz.

JOJOBA YAĞI NEDİR?

Doğanın bize sunduğu sayısız değerli yağlardan biri olan jojoba yağı, cilt ve saç bakımında kullanılan en popüler ve etkili doğal yağlardan biri.

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumlarından elde edilir. Bu bitki, Amerika kıtasının çöllerinde doğal olarak yetişir ve yağı, uzun yıllardır yerli Amerikalılar tarafından cilt ve saç bakımı için kullanıldı.

JOJOBA YAĞININ FAYDALARI NELER?

* Cildin nem dengesini koruma özelliği ile bilinir. Cilt üzerinde ince bir koruyucu tabaka oluşturarak nem kaybını önler.

* Akne ve sivilce sorunlarına karşı etkili bir doğal çözüm sunar. Ciltteki fazla yağı dengeleyerek sivilce oluşumunu azaltabilir.

* Anti-enflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki tahrişi azaltabilir ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarını hafifletebilir.

* Cilt yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur ve ince çizgileri azaltabilir.

* Saçı besler ve derinlemesine nemlendirir. Kuru ve cansız saçları canlandırır.

* Kepek sorununa karşı etkilidir ve saç derisini sağlıklı tutar.

* Saçın parlaklığını artırır ve saç tellerini güçlendirir.

* Saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir ve saç büyümesini teşvik edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN