'Heredot Cevdet' karakteriyle tanınmıştı: Hasan Kaçan'dan yıllar sonra gelen 'Ekmek Teknesi' itirafı! Herkes şaşırdı

'Heredot Cevdet' karakteriyle tanınmıştı: Hasan Kaçan'dan yıllar sonra gelen 'Ekmek Teknesi' itirafı! Herkes şaşırdı

Bir dönemin reyting rekortmeni dizisi 'Ekmek Teknesi'nde canlandırdığı 'Heredot Cevdet' karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Hasan Kaçan, Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımları arasında yer alan reyting rekortmeni diziye nasıl dahil olduğunu yıllar sonra açıklarken herkesi şaşırttı.

Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımları arasında yer alan 'Ekmek Teknesi' adlı dizide canlandırdığı 'Heredot Cevdet' karakteriyle yıldızı parlayan ünlü oyuncu Hasan Kaçan, Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına katılarak 'Ekmek Teknesi' dizisi hakkında itiraflarda bulundu.

2002-2004 yılları arasında atv, 2004-2005 arasında ise Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan reyting rekortmeni 'Ekmek Teknesi' adlı dizide canlandırdığı 'Heredot Cevdet' karakteriyle ünlenen ünlü oyuncu Hasan Kaçan, Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in sunumuyla TRT2 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk olarak Koçyiğit'in sorularını yanıtladı.

"CAMA BİR ŞEYLER ÇİZMEYE ÇALIŞIRDIM"

Hasan Kaçan'ın efsane dizi 'Ekmek Teknesi' hakkındaki çarpıcı itirafları herkesi şaşırttı.

Çocukken buğulu camlara çizimler yaptığını açıklayan Hasan Kaçan, "Şimdi haydi canım, ne yani? O kadar sallama' diyecekler. Kağıt yoktu ki karikatür çizeyim... Nasıl kağıt olmaz? Şimdi bizim çocuklarımız bir şey çiziyorlar. Buruşturup atıyorlar, sonra yeni bir sayfa, yeni defterler... Bizim mektep defterimiz vardı, onun da bir sağına soluna bir şey çizemezdin. Okul defterinden başka herhangi bir kağıt yoktu, resim defteri vardı. Öğretmen bir şeyler verirse resim defterine bir şeyler çizerdin. Bizim ve benim kuşağın bir kağıt ve kağıtların üzerinde bir şeyler çizebilme imkanımız yoktu. Babamın erkek berberi dükkanı vardı, dükkanlarda kombi yoktu. Ocağın üstünde çaydanlık, çaydanlıktan fokur fokur su kaynar, camlar buhar tutar, ben de bir sürü çocuk gibi cama bir şeyler çizmeye çalışırdım" dedi.

Hasan Kaçan Kimdir? Ekmek Teknesi'nin 'Heredot Cevdet'i Hasan Kaçan Nereli ve Kaç Yaşında?

"YAPAMAM HOCAM BECEREMEM"

Ekmek Teknesi'nin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve dizinin yapımcısı Osman Sınav hakkında "Bu üçlü beni bir şekilde ittiler kameranın önüne" açıklamasında bulunan Hasan Kaçan, reyting rekortmeni diziye nasıl dahil olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Osman Hoca, 'Ekmek Teknesi'nin senaryosu için beni davet etmişti. Senaryoyu konuşurken ya bir fırıncı ve beş kızının hikayesi vardı. O anda 'Ekmek Teknesi' diye çıktı ağzımdan. Bazen bir şey kısmeti oluyor. Hemen onu hoca aldı, 'İsmi bu olsun' dedi. Senaryo grubuyla çalışırken ve konuşurken ben onlara anlatıyorum. 'Mahallede şöyle birisi vardır', işte geliyordu hikaye... Tarihi hikayeler anlatıyordum sanki o anda onu yaşamış gibi. Ben bunları anlattıkça onlar gülüyorlar. Kendi aralarında bir şey konuşuyorlar. Sonra Osman Hoca’ya gitmişler ve 'Hocam 'Heredot Cevdet’i yapsa yapsa Hasan ağabey yapar' demişler. 'Yapamam hocam. Lütfen, beceremem. Kamera önüne geçmedim. Ağzım burnum kayıyor benim, tutuluyor. Heyecanlanıyorum' dedim ama 'Deneyelim' dediler. Tanıtım çektiler, sonra tanıtıma koydular ve oldu...

İşte o gerçek! Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'i meğer... - Galeri - Magazin

NE EĞİTİM ALDIM NE KONUYU BİLİRİM

Bizim kendimize 'Oyuncu' dememiz çok ayıp bir şey olur. Çünkü ben ne eğitimini aldım, ne bu konuyu bilirim. Dolayısıyla şöyle diyebilirim; yapmaya gayret ediyorum... Yoksa bu tevazu değil. Gerçek bu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN