Herkes çok işe yaradığını sanıyor ama zehir saçıyor! Neredeyse her mutfağın vazgeçilmez aracı: Kanserin dostu çıktı

Herkes çok işe yaradığını sanıyor ama zehir saçıyor! Neredeyse her mutfağın vazgeçilmez aracı: Kanserin dostu çıktı

Kanser hastalığını yayan bazı maddelerin olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek iken mutfaklardan eksik olmayan bu ürün resmen kanserin dostu çıktı. Herkes çok işe yaradığını düşünse de aslında zehir saçıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

En önemli kanserojen maddelerden biri plastiklerdir. Birçok insan tarafından bilinen bu gerçek aslında çok da ciddiye alınmıyor. Lakin kanser riski taşıyan bu maddelerin besinlerimize temas etmesi sağlığımızı uzun vadede ciddi bir risk altına sokuyor. Özellikle de mutfaklarda kullandığımız plastik maddeler adeta ölüm saçıyor.

yeni-proje-1-007.jpg

MUTFAĞIN TEHLİKELİ YARDIMCILARI

Birçok insanın mutfağında yer alan plastik doğrama tahtası, plastik saklama kapları, plastik limon sıkacağı ve plastikten olan daha birçok şey her ne kadar mutfakta insanların yardımcısı gibi görünse de aslında oldukça tehlikeli maddelerden oluşuyorlar.

Özellikle plastik doğrama tahtaları insan sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturuyor. Öyle ki plastik doğrama tahtaları bıçakla her temas ettiğinde plastik kılçık oluşmasına ve yiyeceğe karışmasına sebep oluyor.

yeni-proje-2-006.jpg

Plastik tahtalarda oluşan her bıçak izi oradan yiyeceğe karışan ve tüketilen plastik miktarını gözler önüne seriyor. Uzmanlar ise evlerde kesinlikle plastik doğrama tahtalarının kullanılmamasını savunuyor. Plastikler yerine ahşap doğrama tahtalarının tercih edilmesi isteniyor.

Doğrudan ya da dolaylı yutulan plastikler başta kanser olmak üzere kısırlık, çocuklarda lösemi, kalp rahatsızlıkları gibi ölümcül hastalıklara sebep oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN