Herkes süs sanıyordu! Cips üzerindeki beyaz şerit bakın ne işe yarıyormuş? Duyunca çok şaşıracaksınız

Herkes süs sanıyordu! Cips üzerindeki beyaz şerit bakın ne işe yarıyormuş? Duyunca çok şaşıracaksınız

Çocukluğumuzdan bu yana bayılarak yediğimiz cips paketlerinin içindeki beyaz şeridi hepimiz süs sanıyorduk. Meğer o şeridin bir kullanım amacı varmış. Cips üzerindeki beyaz şerit bakın ne işe yarıyormuş? İşlevini duyunca çok şaşıracaksınız…

Marka fark etmeksizin her cips paketinde yer alan beyaz paketler aslında durduk yere koyulmuş değil. Bu şeritlerin de bir üretim amacı var. Üstelik bu amaç epey işinize yarayacak bir şey. Peki, cips paketlerinden beyaz şerit ne işe yarıyor? Gelin birlikte öğrenelim…

CİPS PAKETLERİNİN İÇİNDEKİ BEYAZ ŞERİT NE İŞE YARIYOR

Cips paketlerinde gördüğümüz beyaz şeridin 3 ayrı amacı var. Bunlardan biri, üzerinde çeşitli kodlar bulunmasıdır. Öyle ki en bilindik markaların beyaz şeritlerinde 10 haneli şifreler bulunuyor. Bu kodları direkt markanın uygulamasına okutabilir ya da ad, soyad, adres ve cep telefonu bilgileri ile yine markanın sitesine girerek para ödülü, internet paketi ya da süpermarket indirimi kazanabilirsiniz.

cips-paketlerinin-icindeki-beyaz-serit-ne-ise-yariyor-1.jpg

Bu beyaz şeritlerin bir diğer amacı ise yarım bırakılan cipslerin bayatlamasını önlemek. Yani bu şeride kopararak paketten ayırıp yarım kalan cipsinizin ağzını iple bağlıyormuş gibi bağlayabilirsiniz.

cips-paketlerinin-icindeki-beyaz-serit-ne-ise-yariyor-2.jpg

Son kullanım amacı ise cips tüketimini kolaylaştırmak oluyor. Yarısından fazlası havayla dolu olan pakete elimizi daldırarak dipte kalan cipslere ulaşmak zor olabiliyor. Bu durumlarda beyaz şeridi bir ucundan kopararak bu ucu paketin dışından altına doğru çekip aynı esnada paketi de alttan bastırırsanız, cips kasesi elde etmiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN