İbn-i Sina yüzyıllar önce reçete etmiş! 10 yaş gençleştiren mucizevi yöntem!

İbn-i Sina yüzyıllar önce reçete etmiş! 10 yaş gençleştiren mucizevi yöntem!

İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce reçete ettiği güzellik sırları günümüzde hala geçerliliğini sürdürüyor. Doğanın mucizesi bitkilerin şifasından yararlanan İbn-i Sina, gençleşmek ve genç kalmak için birçok otu önermiş. Bizde sizler için İbn-i Sina'nın reçete ettiği o bitkileri derledik.

Genç ve güzel bir cilde sahip olmak yüzyıllardır kadınların değişmeyen arzusu. Yüzyıllar önce döneminin en ünlü hekimlerinden olan İbn-i Sina da bu konuda çalışmalar yapmış ve güzellik sırı olarak bazı otları tavsiye etmiştir.

inimin.jpg

Dünyadaki kozmetik devlerine öncülük yapan İbn-i Sina reçeteleri adeta gençlik iksiri. İbn-i Sina'nın reçetelerinin vazgeçilmezleri ise gül suyu, oğul otu, hatimi çiçeği, ebegümeci ve nane yapraklarıdır.

ahtiosfg.jpg

Öte yandan İbn-i Sina cildin daha hızlı yenilenmesi ve ölü derinden arınması için kese yapmanın öneminde vurgulamıştır. İbn-i Sina, hatmi çiçeği, ebegümeci ve nane yapraklarından elde edilen sabunla cildin yıkanmasını da önerir. Bu sabunun lekeler ve gözenekler üzerinde etkili olduğu biliniyor.

guzellik.jpg

Gül suyu da cilt temizliği ve nemlendirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. İbn-i Sina, Çay ağacı yağını cilt dokusunu onardığı ve cildin nem oranını dengelediği için önermiştir. İbn-i Sina'nın en büyük sırlarından biri de reçetelerinden eksik etmediği limon ailesine ait olan oğul otudur. Yaşlanmayı önlerken, cilt yüzeyini yenileyerek kırışıklığın önüne geçer.

Bizde sizler için İbn-i Sina'nın da reçete ettiği bitkisel yöntemlerin faydalarını araştırdık.

gul.jpg

GÜL SUYU

Gül suyu günümüzde cilt temizliğinin vazgeçilmezleri arasında. Neredeyse tüm cilt tipleri için faydalı olan gül suyu, cildi derinlemesine temizleyerek, gözeneklerin dolmasını önler. Cilt üzerinde nemlendirme etkisi de olan gül suyunun ince kırışıklıklar üzerinde etkisinin de olduğu biliniyor.

OĞUL OTU

Pek çok cilt problemine çözüm olan oğul otu, cildin yenilenmesini sağlar. Yaşlanma karşı da etkisi yüksektir. Sivilce ve güneş lekelerine de iyi gelir.

ogul.jpg

OĞUL OTU NASIL KULLANILIR?

Bir yemek kaşığı oğul otunu bir su bardağı su ile beraber kaynatın.10 dakika boyunca kaynattığınız suyu süzün. Daha sonra buzdolabında beklettin ve bu suyu çalkalayıp cilt yüzeyinde tonik gibi kullanın.

ÇAY AĞACI YAĞI

Cilt üzerinde bir çok faydası bulunan çay ağacı yağı, bakterileri yok etme konusunda oldukça etkilidir. Akneyle savaşan çay ağacı yağı ciltteki iltihaplı sivilcelerin kurumasında da sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN