İçine kapanıklarla ilgili 10 efsane

İçine kapanıklarla ilgili 10 efsane

Bu tip insanlar için “İç güzellik, dış güzellikten daha önemlidir” sözü anlamsız bir söz dizisi değildir. Ancak içe dönüklerin kırılgan ruhlarına düşen suçlamaların çoğu fazlasıyla abartılıyor. İçedönükler hakkında 10 efsane:

İÇİNE KAPANIK OLANLAR SUSKUNDUR

Bu doğru değil. Söyleyecek bir şeyleri olmadıkça konuşmazlar. Boş konuşmayı sevmezler. Onlarla onları ilgilendiren bir şey hakkında konuşursanız, onları durdurmak imkansız olacaktır.

İÇEDÖNÜKLER UTANGAÇTIR

Utangaçlığın içe dönüklükle ilgisi yoktur. İçine kapanıklar insanlardan korkmazlar, ancak bağlantı kurmak için bir nedene ihtiyaçları vardır. Sadece iletişim için iletişim kurmazlar. İçine kapanık biriyle konuşmak istiyorsan, onunla konuşman yeterli. Kaba görünmekten korkmayın.

icine-kapanik-2.jpg

İÇEDÖNÜKLER KABADIR

İçine kapanıklar genellikle törenler ve eğlenceler için bir neden görmezler. Herkesin doğal ve dürüst olmasını isterler. Ne yazık ki, bu çoğu durumda kabul edilemez, bu nedenle içe dönükler bazen uyum sağlamak için çok çaba harcarlar ve bu onlar için yorucudur.

İÇİNE KAPANIK OLANLAR İNSANLARI SEVMEZ

Aksine, içe dönükler sahip oldukları birkaç arkadaşa çok değer verirler. Yakın arkadaşlarını bir elin parmaklarıyla sayabilirler. İçine kapanık birinin arkadaşı olacak kadar şanslıysanız, ömür boyu gerçek bir müttefikiniz var demektir. Memnun bir kişi olarak saygısını kazandıktan sonra, o sizinle birliktedir.

İÇİNE KAPANIKLAR TOPLUM İÇİNE ÇIKMAKTAN HOŞLANMAZLAR

Saçmalık. İçine kapanıklar toplum içine çok uzun süre çıkmaktan hoşlanmazlar. Bilgileri çok çabuk öğrenirler ve bu nedenle "bilmek" için toplumda çok fazla zaman harcamak zorunda kalmazlar.

İzlenimlerini yeniden doldurmak ve işlemek için eve gidecekler. Sakinlikle şarj olmak, içe dönükler için hayati önem taşır.

İÇİNE KAPANIKLAR HER ZAMAN YANLIZ OLMAK İSTERLER

İçedönükler düşünceleriyle baş başa kalmaktan oldukça rahattırlar. Çok düşünüyorlar. Rüya görürler. Üzerinde çalışabilecekleri problemler, çözebilecekleri görevler olduğunda bundan hoşlanırlar.

Ancak keşiflerini paylaşacak birileri yoksa kendilerini yalnız hissedebilirler. Aynı anda yalnızca BİR KİŞİ ile samimi, açık yürekli bir ilişkiye ihtiyaç duyarlar.

İÇİNE KAPANIIKLAR TUHAFTIR

İçedönüklerin çoğu bireycidir. Kalabalığı takip etmiyorlar. Alışılmadık yaşam tarzları için takdir edilmeyi tercih ederler. Kafalarıyla düşünürler ve bu nedenle genellikle norm olarak kabul edilen şeylere meydan okurlar. Sadece popüler ve modaya göre karar vermezler.

İÇİNE DÖNÜK OLANLAR DUYGULARA ÖNEM VERMEZLER

İçedönükler, öncelikle içe dönük olan ve düşüncelerine ve duygularına çok dikkat eden kişilerdir.

Çevrelerinde olup bitenlere dikkat edemedikleri için değil, sadece iç dünyaları onlar için çok daha ilginç ve kullanışlıdır.

İÇİNE KAPANIKLAR NASIL EĞLENECEKLERİNİ BİLMEZLER

İçine kapanıklar, gürültülü halka açık yerlerden ziyade evde veya doğada dinlenmeye eğilimlidirler. Heyecan arayanlar veya adrenalin bağımlıları değiller. Etrafta çok fazla konuşma ve gürültü varsa kapanırlar.

icine-kapanik.jpg

İÇE DÖNÜKLER DÜZELTİLEBİLİRLER

İçine kapanıkların olmadığı bir dünya, az sayıda bilim insanı, müzisyen, sanatçı, şair, film yapımcısı, doktor, matematikçi, yazar ve filozof bulunan bir dünya olurdu.

İçedönükler "düzeltemezler" ve doğuştan gelen mizaçlarına ve insanlığa getirdikleri faydalara saygı duymayı hak ederler. Bu arada, Silverman (1986) tarafından yapılan bir araştırma, yüksek IQ'lu insanlar arasında içe dönüklerin oranının çok daha yüksek olduğunu gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN