İki yastığı üst üste koyup uyumanın inanılmaz zararı çıktı! Yalnızlık ve bekârlığın nedeni olarak da sayılıyormuş

İki yastığı üst üste koyup uyumanın inanılmaz zararı çıktı! Yalnızlık ve bekârlığın nedeni olarak da sayılıyormuş

Geçmişte insanlar yastıklar ile uykunun mistik bir şey olduğuna inanıyordu. Bu yüzden de birtakım kurallar ve önlemler alınmıştı. Öyle ki bizim farkında olmadan uyguladığımız veya uygulamamız gereken şeyler de bunlar arasında yer alıyor…

İnsanlar, var oldukları günden bu yana yatak ve yastıklara önem veriyor. Geçmişte yaşayanlar, uykuyu gerçeklik ile diğer dünyayı birleştiren mistik bir durum olarak görüyorlardı.

2 YASTIKLA UYUYANLAR AMAN DİKKAT

Yastık kullanımıyla ilgili de çeşitli inançlar vardır. Bunlardan biri de iki yastıkla uyumak. Bu durumun bekarlar için yalnızlığın habercisi olduğuna inanılıyor. İki yastık kullanan evli kadınlar sağlık sorunlarıyla, evli erkeklerin ise maddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceği yönünde bir inanış da mevcut. Bu yüzden iki yastık kullanımı kesinlikle tavsiye edilmiyor. Tüm bunlar batıl inanç olduğu gibi iki yastıkla uyumanın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda da araştırmalar mevcuttur.

iki-yastikla-uyumanin-zararlari-1.jpg

BAŞ VE BOYUN AĞRILARININ EN TEMEL NEDENİ

İki yastıkla uyumak boynun öne ya da yana doğru bükülmesine yol açabilir. Omurganın doğal hizasını bozan bu yatış şekli, uyumaya çalışırken ya da sabah uyandığınızda rahatsız olmanıza neden olabilir. Ek olarak gerilim tipi baş ağrılarının da temel nedenidir.

DOĞRU YASTIK NASIL OLMALI?

Fizyoterapist ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Habibe Serap İnal doğru yastık seçimiyle ilgili, “Ne çok sert ne de yumuşak yatak tercih edilmelidir. Orta sertlikte ve vücudun şeklini alan yataklar kullanılmalıdır. Yatağın vücudun eğimlerini, bel çukurunu, kalçanın kalınlığını, bacakları, sırtı desteklemesi önemlidir. Orta sertlikte ve farklı katmanları olan yatakları tercih etmeliyiz” diyor.

iki-yastikla-uyumanin-zararlari-2.jpg

Prof. Dr. Habibe Serap İnal ise yastık boyutuyla ilgili şunları söylüyor:

“Yastık genişliği omuz genişliğine uygun olmalı ve omuzlar hafifçe yastığın kenarına gelmelidir. Doğru yükseklik 10 ile 13 santimlik yüksekliktir. Bu da kişinin boyuna, omuz ve boyun çevresine göre değişiyor. 60 milimetrelik yükseklikte yüzde 42 ense kökünde, yüzde 25 ise ensede yük artıyor. Her 1 santimetrelik yükseklik ensede yüzde 10’a yakın zorlanma getiriyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN