İlk gördüğün şey kişiliğini ortaya çıkarıyor! Tartışmacı, yapıcı, arabulucu, uzlaşmacı… Psikologlar da bu testi kullanıyor

İlk gördüğün şey kişiliğini ortaya çıkarıyor! Tartışmacı, yapıcı, arabulucu, uzlaşmacı… Psikologlar da bu testi kullanıyor

Günlük hayatta pek çok farklı olayla karşı karşıya gelirken verdiğimiz tepkileri de kişilik özelliklerimizi az çok ortaya çıkartmaktadır. Bu testte ilk gördüğünüz sembol sizin tüm kişiliğinizi gün yüzüne çıkarıyor. Peki, sizin gerçek kişiliğiniz nedir? Gelin hep birlikte bakalım…

Başkalarıyla olan etkileşimimizi etkileyen önemli bir nokta kişilik özelliklerimizdir. Psikologların da sıklıkla başvurdu bu testler ile kişilik özellikleriniz bir bir ortaya çıkıyor. Bu test ile verdiğiniz tepkileri daha net bir şekilde görebilirsiniz. Gelin hep birlikte kişilik özelliklerinize bir göz atalım…


RESİMDE İLK NE GÖRÜYORSUNUZ?

Şimdi sizinle paylaşacağımız görsele dikkatlice baktığımızda ilk gördüğünüz şey sizin kişiliğinizi ortaya koyacaktır. Resme baktıktan sonra ilk gördüğünüz şeye dikkat ediniz. Daha sonra gördüğünüz resme göre aşağıda yer alan özelliklerden kişiliğinizi öğrenebilirsiniz.

kisilik-testiiiii.jpg


Resimde ilk ağaç görenler: Arabulucular
Baktığınızda ilk gördüğünüz şey ağaç ise genellikle arabulucu bir yaklaşım içerisinde olduğunuz görülmektedir. Olaylara çift taraflı perspektiften bakarak yetenekleri ile birlikte çok yönlü bir bakış açısı geliştirebilirsiniz. Uzlaşma konusunda son derece becerikli ve sorunlara herkesin kabul edebileceği yaratıcı çözümler sunabilirsiniz. Kazanç konusunda neyden vazgeçip geçmeyeceğiniz konusunda da son derece mantıklı kararlar verebilirsiniz. Müzakere sizin kişiliğinizin ayrılmaz bir parçasıdır.

Kuşlar: Tartışmacı
İlk olarak kuşları gören kişiler yüzleşmekten kaçınmayan gerektiğinde sorun çözmek için ekstra çaba harcayan kişilerdir. Konuşmaktan daha fazlasını yapmak oldukça kararlı olan bu kişiler işleri başarmak için de her yolu dönerler. Geri adım atmaktan hiç hoşlanmayan bir yapınız olduğunu belirtmek gerekir. Bu durum zaman zaman can sıkıcı bir hal almaktadır. Kişiliklerinin temel özellikleri tartışma olarak görülürken özgür ruhlu bireyler olarak görülür. Sınırlamalardan hiç hoşlanmayan bu kişiler dünyayı keşfetme konusunda da oldukça özgürdür.


Manzara görenler: İşbirlikçiler
İlk önce manzarayı keşfettiyseniz genellikle işbirlikçi bir yaklaşım içerisinde olduğunuzu söylemek gerekir. Tek başına çalışmaktansa grup çalışmalarının daha iyi sonuçlar getirdiğine inanan bu kişiler fikirlerini paylaşmak ve başkalarıyla ortak bir hedefe ulaşma konusunda da tereddüt duymaz. Her işe tek başına başaramayacağını anlayarak zihinsel ve duygusal olarak dengeleyici bir yapıya sahip olmayı tercih ederler. Öfke ve kıskançlık duygularını kendilerinden uzaklaştıran bu kişiler sahip oldukları şeylerden de büyük ölçüde memnuniyet duyarlar.

Çiçek: Kaçınma eğiliminde olanlar
Resme ilk baktığında çiçek fark eden kişilerin genel olarak kaçınma eğiliminde olduğu görülmektedir. Gerek duymadıkça risk almayan ve büyük değişiklikler yapmayan Bu kişiler herhangi bir çatışma veya anlaşmazlık durumunda da geri çekilmek isterler. Bu kişilerin dengesizlik yaratmamak için çaba gösterdiği görülürken sakin bir şekilde akışı uyum sağlama eğiliminde olduğu göze çarpmaktadır. Sorunlardan uzak durmak ve gereksiz polemiğe girmekten kaçınan bu kişiler, genel prensip olarak kaçınma eğilimi hayat felsefesi haline dönüştürür.


Beyin görenler: Yapıcı kişilik
Resme ilk baktığınızda beyin görüyorsanız yapıcı bir yaklaşım içerisinde olduğunuzu söyleyebilirim. Eleştirel düşünme yeteneklerini son derece gelişmiş ve sorunlara en yaratıcı çözümler bulma konusunda da son derece ustalaşmışsınızdır. Detaylara takılmaktan hoşlanmayan ve büyük resmi görme konusunda son derece başarılı olan bu kişiler mantıklı ve akılcı bir yaklaşım sergilerler. Bir olayın sonucunu görmek onlar için daha önemli bir konumda yer alırken sonuç odaklı hareket ederler. Karar verirken her açıdan değerlendirme eğiliminde olan kişilerin yapıcı düşünme hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır.


Yüz görenler: Uzlaşmacı ve empatik
Resme baktığınızda ilk olarak yüz görüyorsunuz genellikle uzlaşmacı bir yaklaşım içerisinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Bir olayda her iki tarafın anlayışını değerlendirerek başkalarının duygularına önem verirsiniz. Farklı görüşleri bir araya getirerek çözüm ararken son derece empatik ve diplomatik beceriler sergilemektedir. Ilişkilere son derece önem veren Bu kişiler barışı korumak ve çevreleriyle uyumlu bir şekilde yaşamak gerektiğinin farkındadırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN