İlyas Salman siyasete atıldı! O partiden milletvekili adayı oldu: "Halkın soytarısı olacağım..." diyerek duyurdu

İlyas Salman siyasete atıldı! O partiden milletvekili adayı oldu: "Halkın soytarısı olacağım..." diyerek duyurdu

Yeşilçam'da canlandırdığı gariban köyle karakteriyle efsane isimler arasına giren usta oyuncu İlyas Salman, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. O partiden aday olduğunu açıklayan usta oyuncu "Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım. Söz!" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi her geçen gün yaklaşırken ünlü isimler siyasete atılmaya devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde, TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Yürek Çıkmazı' adlı diziden ayrıldığını açıklayarak TRT'yi hedef alan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ siyasete atıldığını açıklamış ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili aday adayı olduğunu duyurmuştu.

Bu kez de Türk sinemasının usta ismi İlyas Salman, siyasete atıldığını duyurarak milletvekili başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) İstanbul milletvekili adayı olduğunu duyuran usta oyuncu, adaylığını sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurdu.

"HALKIN SOYTARISI OLACAĞIM"

İlyas Salman adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Descartes, bundan yüzlerce yıl önce 'İnsan düşünen hayvandır' demiş. Descartes, çok geç kalmış bir düşünür. 21. yüzyılda insan, seçmesini bilen bir hayvandır. Şöyle düşünüyorum: Dünyada en çirkin kokan şey, saklanan düşüncedir. Para bile saklandığı zaman kokar, ama saklanan düşünce kadar pis kokamaz. Mezara götürülen düşüncenin de kimseye faydası yoktur. Bu seçimlerde Türkiye Komünist Partisi'nden milletvekilliğine adaylığımı koydum. Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım. Söz!"

TİP'ten ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ da milletvekili adayı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (76)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
76 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN