İnsanların sadece %2'si yemek masası resminin içinde gizlenen şapkayı bulabiliyor! 11 saniyede bulabilir misin?

İnsanların sadece %2'si yemek masası resminin içinde gizlenen şapkayı bulabiliyor! 11 saniyede bulabilir misin?

Optik illüzyon ile IQ testi: IQ'su yüksek olan kişilerin sadece %2'si bu optik illüzyon testini çözebilir. 11 saniyede yemek masası resminin içindeki şapkayı fark edebilir misiniz?

Nesnelerin optik illüzyon görüntüsünün içine gizlendiği bulmacaları çözmekten hoşlanıyor musunuz? Evet ise, o zaman bu optik illüzyon testi tam size göre! Optik yanılsama, beyninizin nesneleri algılama şekline meydan okuyan bir nesnenin veya bir tablonun akıl almaz görüntüsü olarak tanımlanabilir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır . Bu illüzyonlar aynı zamanda psikanaliz alanının bir parçasıdır ve IQ'nuzun ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Böyle zekice bir örnek, yemek masası resminin içinde bir yerde bir şapkanın saklandığı görüntüde görülebilir.

1-020.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ŞAPKAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu illüzyonda bir yemek masası görebilirsiniz. Masanın üzerinde son derece lezzetli yemekleri göreceksiniz.

Ama yemek masasının içinde bir yerlerde bir şapka saklanıyor. İllüzyon, “Gizli şapkayı bulabilir misin?” diye sorarak izleyicileri resmin içindeki gizli şapkayı bulmaya davet ediyor. İnsanların sadece %2'sinin bu görseldeki gizli Şapkayı bulabildiği iddia edildi.

GİZLİ ŞAPKAYI GÖRDÜN MÜ?

Şapka, şampanya şişesinin ve bir yaprağın arkasına saklanıyor. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş Şapkayı gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu zeka oyununda gizli şapkayı bulmakta zorlanıyorsanız işte size bir ipucu! Resmin orta sol tarafına dikkatlice bakın. Kahverengi bir yaprağın arkasına gizlenmiş bir şapka göreceksiniz. Şapka, yemek masasının üzerinde tutulan nesnelerle akıllıca kamufle edilmiştir.

Kolaylık olması için aşağıdaki resimde yemek masasının içindeki şapkayı vurguladık:

2-010.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN