İstanbullular kafile kafile göçe başladı! İlk tercihleri doğa harikası o kent: Hem ucuz hem de tatil cenneti

İstanbullular kafile kafile göçe başladı! İlk tercihleri doğa harikası o kent: Hem ucuz hem de tatil cenneti

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, yavaş yavaş şehri terk etmeye başladı. Tarihi ve güzellikleri ile bilinen İstanbul birçok nedenden ötürü boşaltılırken insanların ilk tercihi ise orası oldu. Doğa harikası bu kent hem tam yaşanılabilir bir yer hem de tatil cenneti…

Nüfusun her geçen gün artmasından, deprem korkusundan, ekonomik koşulların gün geçtikçe zorlaşmasından dolayı İstanbul yavaş yavaş boşalıyor. Vatandaşlar birçok nedenden dolayı Türkiye’nin ikinci başkenti denilebilecek o şehri terk ediyor. Özellikle de kalabalık ve deprem korkusu şehirden uzaklaşmak isteyenlerin bir numaraları nedenlerinden biri.

İstanbul’dan ayrılmayı tercih edenler ise en çok o şehre göz dikmiş durumda. Ülkemizin incilerinden biri olan bu şehir hem sakinliği ve temiz havası ile yaşanabilir bir yer hem de tam bir tatil cenneti. Dolayısıyla göç edeceklerin listesinde en başlarda yer alıyor.

s.jpg

GÖÇ EDENLERİN BİR NUMARALI TERCİHİ

Karadeniz’in en sevilen kentlerinden biri olan Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nın (TÜİK) verilerine göre 2022 yılının sonunda 14 bin 155 kişilik göç aldı. İstanbul’dan Sinop’a ise 6 bin 63 kişi göç etti. Öte yandan Sinop ise en fazla göçü İstanbul’a verdi. Resmi rakamlara göre bu sayı 3 bin 300 kişi olarak kayıtlara geçti. İstanbul’dan sonra ise 377 kişi Samsun’a, 639 kişi Ardahan’a, 12’şer kişi de Kilis ve Uşak’a göç etti.

TÜİK GÖÇ VERİLERİNİ AÇIKLADI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 2007-2008 döneminde göç oranı yüzde 3,18 iken 2022 yılında bu durum yüzde 3,27 olarak kayıtlara geçti. 2022 yılından iller arası göç sayısının toplamı 2 milyon 791 bin 156 kişi olarak açıklandı. Bu nüfusun yüzde 47,9'unu erkekler, yüzde 52,1'ini ise kadınlar oluşturdu.

ss.jpg

TERSİNE GÖÇ GÖZLEMLENDİ

Sinop en fazla göçü İstanbul’dan alırken bu sayı 6 bin 63 kişi olarak kaydedildi. İstanbul’u sırasıyla bin 432 kişi ile Samsun ve 688 kişi ile Ankara izledi. Öte yandan Sinop en az göçü 12 kişi ile Tunceli, 15 kişi ile Kilis, 16 kişi ile Aksaray izlerken, göç etme nedenleri de belirtildi. Bu kapsamda eğitim için göç edenlerin oranı yüzde 19,3, aile fertlerinden birine bağlı olunduğu için edilen göçün oranı yüzde 18,7 yaşam koşullarını iyileştirme ve daha iyi bir konut içi göç edenlerin oranı yüzde 17,0 ve yeni bir iş için göç edenlerin oranı ise yüzde 12 olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN