Kabartma tozunu neden çamaşır makinasının yanına koymalıyız? İşte sorunun cevabı bu 2 nedende gizli

Kabartma tozunu neden çamaşır makinasının yanına koymalıyız? İşte sorunun cevabı bu 2 nedende gizli

Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan, mutfağımızda genellikle hamur işlerimizde kullandığımız kabartma tozu aslında mutfakta yiyecekle sınırlı değil. Bu haberimizden sonra dolabınızdan kabartma tozunuzu çıkarıp çamaşır makinenizin yanına koyacaksınız...

Keklerimizi ve diğer hamur işlerimizi kabartmak için kullandığımız kabartma tozu (sodyum bikarbonat) aynı zamanda çamaşırlardaki kokuları gidermenin, deterjan ve ağartıcı performansını artırmanın, giysileri yumuşatmanın, ütüyü temizlemenin ve deterjan köpüklerini kontrol etmenin ucuz bir yoludur. Hem standart hem de yüksek verimli yıkayıcılarda kullanımı güvenli olan kabartma tozu, sert kimyasallara olan bağımlılığınızı azaltarak çamaşırlarınızı daha yeşil hale getirmek için en iyi iki üründen biridir ( damıtılmış beyaz sirke ile birlikte).

İşte çamaşır odanızda kabartma tozu bulundurmanız için iki neden.

basliksiz-6.jpg

ÇAMAŞIR KOKULARINI AZALTIN VE GİDERİN

Giysilerimiz ve çarşaflarımızdaki vücut kokularına bakteriler neden olur. Deterjan molekülleri yıkanacak kumaşlardaki bakteri hücrelerini parçaladığında bakteriler uzaklaştırılır. Bununla birlikte, bakterilerin üstesinden gelmek için çok çalışan enzimler içermeyen daha ucuz deterjanların daha etkili çalışması için bir desteğe ihtiyacı vardır.

Kabartma tozu, çamaşır makinesinin suyunun fazla asidik veya alkali olmasını engelleyerek pH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Her çamaşır yüküne 1/2 fincan kabartma tozu ekleyerek deterjanlar daha etkili çalışabilir ve bakterileri azaltabilir.

Koltuk altı terlemesi gibi ağır koku sorunları veya sigara dumanı gibi çevresel kokular için ön ıslatma olarak kabartma tozu ve su kullanın. 1 veya 2 bardak kabartma tozunu biraz ılık suda eritin. Yıkayıcı küvetini veya büyük bir lavaboyu soğuk suyla doldurun ve çözünmüş kabartma tozunu ekleyin. Kokmuş kıyafetlerinizi ekleyin ve gece boyunca ıslanmasına izin verin ve ardından her zamanki gibi yıkayın.

Yenilenmesi gereken ve yıkanamayan giysileriniz varsa, bunları açık bir kutu kabartma tozu bulunan saklama kabı gibi sızdırmaz bir kaba koyun. Kokuların giderilmesine yardımcı olmak için en az 24 saat bekletin.

basliksiz-8.jpg

ÇAMAŞIR SUYU VE DETERJAN PERFORMANSINI ARTIRIN

Klorlu ağartıcı genellikle çamaşırlarımızdaki kokuları ve genel kiri gidermeye yardımcı olmak için kullanılır. Çok asidik veya alkali olan suda, ağartıcının daha etkili çalışması için bir desteğe ihtiyacı vardır. Temizleme özelliklerini artırarak, aynı sonuçları elde etmek için daha az ağartıcı kullanabilir, paradan tasarruf edebilir ve ağartıcının çevre üzerindeki etkisini azaltabilirsiniz.

Her 1/2 fincan ağartıcıya 1/2 fincan kabartma tozu eklemek (ağartıcıyı doğru zamanda eklediğinizden emin olun), sudaki pH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur, böylece ağartıcı bakterileri azaltmak ve toprağı gevşetmek için daha etkili çalışır. .

Klorlu ağartıcı kullanmıyorsanız, 1/2 fincan kabartma tozu deterjanınızın performansını artıracaktır. Bu, özellikle sert suyunuz varsa veya değerli bir deterjan kullanıyorsanız önemlidir. Kuru kabartma tozu, kirli çamaşırlar eklenmeden önce boş yıkama teknesine eklenmelidir. Çamaşır makinesinin otomatik dağıtıcılarına kabartma tozu koymayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN