Kabartma tozunun temizlikte hayatınızı kurtaracağını biliyor muydunuz? İşte kabartma tozunun harika kullanım alanları

Kabartma tozunun temizlikte hayatınızı kurtaracağını biliyor muydunuz? İşte kabartma tozunun harika kullanım alanları

Kabartma tozu sadece tek başına pişirme amacına yönelik değildir. Evin etrafında hiç düşünmediğiniz birçok yönden size faydalı olabilir. Evdeki hayatınızı iyileştirmek için nasıl kullanacağınızı gösterelim.

Kabartma tozu, pişirme için kullanılan kimyasal bir mayalama maddesidir. Ucuzdur ve uzun bir raf ömrüne sahiptir. Kabartma tozu üç bileşen içerir: bir asit, bir baz ve bir tamponlama bileşeni. Bu üç bileşeni benzersiz oranlarda birleştirerek ve ardından paketlenerek satılır. Ancak kabartma tozunu yemek dışında farklı alanlarda da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kabartma tozu, iyi bir nedenle çok yönlü bir ürün olarak kabul edilir. İşte birçok kullanımından sadece birkaçı.

BİR ÜRÜN YIKAMA OLARAK

Piyasadaki pahalı, süslü ürün yıkamalarını unutun. Basit bir kabartma tozu ve 12 ila 15 dakika suda bekletmek, bazı pestisitlerin yüzde 80 ve 96'sını elmalardan çıkarmak için yeterlidir. Tek başına musluk suyu veya çamaşır suyu kullanmaktan daha iyidir. Kabartma tozu, bazı pestisitlerin yıkanarak uzaklaştırılabilmesi için bozulmasına yardımcı olur.

gettyimages-743748819-5ba3d416c9e77c00503ca079.webp

DOĞAL BİR TEMİZLEYİCİ OLARAK

Etkili, aşındırıcı olmayan bir temizleyici olarak kabartma tozu ve su karışımı kullanılabilir. Tek kullanım: Buzdolabının içindeki eski yemek artıklarını silmek için. Ayrıca, borularınızı tazelemek, küvetlerinizi, lavabolarınızı ve duş perdelerinizi temizlemek ve zeminlerdeki çizikleri gidermek için gidere sıcak su ile kabartma tozu serpebilirsiniz. Ve unutmayın, o birinci sınıf bir koku giderici. Bir halının üzerine kabartma tozu serpin, oturmasına izin verin ve süpürün ve rahatsız edici kokuyu kaldırın.

TENCERE VE TAVALARI GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TEMİZLEMEK İÇİN

Pişirilmiş yiyecekler tavaya yapıştığında, tavaya kabartma tozu ekleyip üzerine sıcak su ile doldurun ve 15 ila 30 dakika bekletin. Kabartma tozu, huysuz yiyecek parçalarını kaldırmaya yardımcı olacaktır.

GİYSİLERİ YIKAMAK İÇİN

Durulama döngüsüne ½ fincan kabartma tozu eklemek, diğer ürünlerdeki tüm kimyasallar olmadan giysilerinizi tazeler.

MİDE EKŞİMESİNİ HAFİFLETMEYE YARDIMCI OLMAK İÇİN

Ara sıra görülen mide ekşimesi için, ½ fincan suya ½ çay kaşığı ekleyin ve için. Alkali kabartma tozu fazla asidi nötralize edecektir.

1463745.jpg

BÖCEK ISIRIKLARINA KARŞI BAKIM

Böcek ısırıklarından kaynaklanan sinir bozucu kaşıntıyı biliyor musunuz? Isırığa günde birkaç kez kabartma tozu (doğru kıvamı elde edene kadar biraz su ile karıştırın) uygulayarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

HAMİLELİKTE DİŞ BAKIMI İÇİN

Hamilelerde sabah bulantısı olur. Mide bulantısının verdiği rahatsızlıkla birlikte kusmaya eşlik eden mide asidi diş minesini aşındırabilir. Ara sıra veya düzenli olarak kusuyorsanız, ağzınızı suyla karıştırılmış 1 çay kaşığı kabartma tozu ile çalkalayın. Bunu, hastalık (gıda zehirlenmesi gibi) kusmaya neden olduğunda da yapabilirsiniz.

TIRNAK ENFEKSİYONLARINI TEDAVİ EDİN

Hafif bir tırnak enfeksiyonunuz varsa, kabartma tozu mantar önleyici özelliklere sahip olduğundan, kabartma tozu ve suyla ıslatmayı düşünebilirsiniz.

KANSER TEDAVİSİ SIRASINDA RAHATSIZLIĞI HAFİFLETİN

1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 litre su ile ağzınızı çalkalamak radyasyon veya kemoterapinin neden olduğu boğaz rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu karışım ayrıca ağız yaralarının enfekte olmasını önlemeye yardımcı olabilir. Sadece çözümü gargara yaptığınızdan emin olun yutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN