Kahramanmaraş depremini önceden bildi! Deprem kâhini sırrını paylaştı, geliştirdiği yazılım depremlerin sesi oldu

Kahramanmaraş depremini önceden bildi! Deprem kâhini sırrını paylaştı, geliştirdiği yazılım depremlerin sesi oldu

Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilimizi etkiledi. Meydana gelen büyük yıkım ile birlikte gözlere çarpan bir detay gündeme oturdu. Büyük bir felakete sebep olan deprem hakkında 3 gün öncesinden sosyal medya hesabından paylaşım yapan 'Deprem Kâhini' lakabıyla ün salan deprem uzmanı Frank Hoogerbeets açıklamalarda bulundu. Depremi nasıl bildiğine dair sıkça gelen sorulara yanıt verdi. Peki depremleri öncesinden nasıl biliyor?

Kahramanmaraş depremini 2 gün önce bildi!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem ile birlikte büyük bir kayıp yaşandı. 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan'da olmak üzere 7.7 ve 7.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Ülkemizde yaşanan en büyük deprem felaketlerinden birisi olan yıkım yürekleri yaktı.

10 ilimizi etkileyen büyük depremin yaralarının sarılmaya başladığı günlerde sosyal medyadan yapılan bir paylaşım dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşma göre Kahramanmaraş'ta oluşan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 2 gün öncesinden bilindiği iddia edildi.

Deprem kâhini lakaplı kişi ise gündem oldu. Deprem kâhini sosyal medya üzerinden 3 Şubat tarihinde paylaştığı gönderide, Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da 7.5 şiddetinde deprem olacağını iddia etti.

1-004.jpg

Deprem kâhininden açıklama!

Frank Hooherbeets adıyla bilinen deprem kâhini lakaplı deprem uzmanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile dikkat çeken bir videoda paylaştı. Paylaşımında ise ay geometrisinin ilerleyen günlerde güçlü bir şekilde sismik aktivitelere neden olacağı ifade edildi. Deprem kâhini tarafından yapılan açıklamaya göre 6 şiddetinde olması beklenilen sismik hareketin 8 Şubat tarihinde olacağını belirtmişti.

Deprem kâhini, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketini daha öncesinde bildi. 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından güçlü sarsıntıların devam edebileceğine dair dikkat çeken uzman ismin açıklamasının ardına 7.6 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

2-005.jpg

"Özel bir yazılım geliştirdim!"

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile ilgi odağı olan uzman isim Frank Hoogerbeets TT (Trend Topic) oldu. Kullanıcılar ise yaptığı paylaşımın altına binlerce yorumda bulundu. Merak içerisinde sorular soran takipçilerine açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada peygamber veya kahin olmadığının altını çizen deprem uzmanı büyük depremler için kesin tarih vermediğini de belirtti. Açıklamalarında en dikkat çeken nokta ise, "Yeryüzü ve gezegen pozisyonları arasındaki ilişkiler üzerine çalışan bir araştırmacıyım, bu amaçla özel bir yazılım geliştirdim." ifadeleri oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN