Kahvesiz ayılamıyorum diyenler dikkat! Uyku uzmanı açıkladı: Bu saat aralıklarında içen gün boyu enerjisini koruyacak

Kahvesiz ayılamıyorum diyenler dikkat! Uyku uzmanı açıkladı: Bu saat aralıklarında içen gün boyu enerjisini koruyacak

Sabahları kahvesiz ayılamıyorum diyenler dikkat! Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Uyku uzmanı açıkladı, kahvesini bu saat aralıklarında içen gün boyu enerjisini koruyacak. İşte kahve içmek için en uygun zamanlar…

Uyku uzmanı Dr. Deborah Lee, kortizol hormonunun kişinin uyku döngüsüne özel bir ritmi takip ettiğini söyleyerek, uyandıktan sonra ilk 30-45 dakika içinde zirveye çıktığını ve gün boyu yavaş yavaş azaldığını belirtti.

KAHVE İÇMEK İÇİN EN UYGUN ZAMANLAR

Bu kapsamda sabah kahvesi içmek için en uygun zamanın sabah 10.00 ya da en erken sabah uyandıktan 45 dakika sonrası olduğunu belirtti. Bu sürelerden daha önce kahve içmek ise zamanla bağışıklık kazanılmasına neden oluyor.

Kafein, beyinde adenozin reseptörleri denilen uykuyu teşvik edici reseptörleri bloke ederek çalışıyor ve ayrıca kahvenin günün geç saatlerinde tüketilmesi de gece uykusunu zorlaştırıyor.

kahve-icmek-icin-en-ideal-saatler-1.jpg

Dr. Lee açıklamasında, “Örneğin sabah 7 civarında uyanan biriyseniz, ilk kahvenizi sabah 10 ila gece 12 civarında içmek, vücudunuz ve zihninize iyi gelir ve kafeinden en fazla faydayı alacağınız zaman olur.

Uyandığınızda stres hormonu kortizol seviyesinin zirvededir. Bu da uyanıklığı ve odaklanmayı artırıp aynı zamanda metabolizmayı ve bağışıklık sistemini düzenler. Yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sisteminizi etkileyebilir ve uyandığınızda zaten zirvedeyse, gözleriniz açılır açılmaz kahve içmek yarardan çok zarar verebilir ve hatta sizi uzun süre kafeine karşı bağışık hale getirebilir." Diy

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN